19/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

VUČIĆ SE SASTAO SA LAJČAKOM: Predsednik nastavio aktivnosti u Mostaru

VUČIĆ SE SASTAO SA LAJČAKOM: Predsednik nastavio aktivnosti u Mostaru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Mostaru, u okviru radne posete BiH, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Predsednik Vučić će posle sastanka prisustvovati svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, gde će se obratiti, prenose Novosti pisanje Tanjuga.

Vučić će na Sajmu privrede posetiti i paviljon Srbije, gde će biti predstavljeno 26 naših kompanija iz različitih sektora, koji predstavljaju svoju ponudu sa ciljem da dogovore nove poslove i povećaju izvoz u region i šire. Na kraju posete, očekuje se susret predsednika Vučića sa predstavnicima Srba iz Mostara.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posetili su u Bileću.

Građani Bileće okupili su se kako bi ih dočekali, te su dvojicu predsednika pozdravili i aplauzom. Sa njima je i premijer Republike Srpske Radovan Višković, a svi zajedno održaće radni sastanak u zgradi opštine Bileća.

Srbija će Bileći pomoći sa 500.000 evra

INFO Srbija doniraće u narednih nekoliko dana 500.000 evra, kako bi Bileća na neki način izašla iz finansijskih problema, rekao je za RTRS načelnik ove opštine Veselin Vujović nakon održanog sastanka sa Vučićem, Dodikom i premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

– INFO Srbija učestovaće i u finansiranju dogradnje vrtića, rekonstrukciji gradske biblioteke, kao i u pomoći u vodosnabdijevanju MZ Baljci – rekao je Vujović.

Istakao je da je poseta dvojice predsednika, istorijska za Bileću.

– Narod se oseća sigurnije jer zna da je Srbija uz Srpsku – poručio je on.

„Sa predsednikom Dodikom u junačkoj Bileći“

„Sa predsednikom Dodikom u junačkoj Bileći. Razgovaramo sa ljudima o tome kako žive, šta im je potrebno i šta misle o svemu onome što pred celim srpskim narodom stoji kao jedan od najvećih izazova do sada.

Hercegovački rečiti i otvoreni, govorili su mi o svom viđenju situacije, o ljubavi prema matici i spremnosti da podrže Srbiju u ovim teškim vremenima.

BONUS VIDEO