19/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

MLADA IZ ČAČKA JE NA SVOJOJ SVADBI DOŽIVELA NERVNI SLOM: Jovana od gostiju dobila najgore iznenađenje u životu!

MLADA IZ ČAČKA JE NA SVOJOJ SVADBI DOŽIVELA NERVNI SLOM: Jovana od gostiju dobila najgore iznenađenje u životu!

Svadba / Ilustracija, Foto: PrintScreen/ Instagram/ podgoricki.vremeplo

Vreme je svadbi, a goste ponovo muči pitanje – koliko novca staviti u kovertu? Dok se jedni vode pravilom „dajem onoliko koliko košta stolica“, drugi smatraju da je pristojno dati koji evro više.

Ipak, ne postoji norma koja određuje koliko je potrebno izdvojiti iz novčanika, a pojedini mladenci priznaju da su čak dobijali i prazne koverte.

Neki mladenci izričito žele samo novac, ali prisetimo se nemile situacije koju je doživela jedna Jovana koja je pravila svadbu u Čačku.

Jovana i njen suprug, venčali su se pre nekoliko godina u Čačku. Za goste su imali smo jednu molbu, a to je da im donesu novac u koverti, ali su imali jednu neočekivanu situaciju.

Koverta
Kovertafoto: Printscreen

Njenu ispovest prenosimo u celosti:

„Pravili smo svadbu u Čačku, odakle je moj muž. Moram ovo da vam ispričam! Znači, kad su me svi gosti pitali šta hoću za poklon, rekla sam da hoću novac. Moj dečko i ja, sada muž, smo se složili da to želimo.

Naravno da smo oboje očekivali koverte, jer kad kažeš novac, valjda to znači da treba da dobiješ koverte. Međutim, svi su se gosti našli pametni. Ja sam pošteno svakom nosila pare ili poklon, ili poklon plus pare, a oni su mene zavrnuli.

Prvo, niko nije doneo pare osim roditelja, kumova i braće. Ovo ostalo – sve katastrofa. Dobila sam komplet činija kao da zovem na useljenje, a ne na svadbu! A pitali su me šta želim.

Dobila sam sliku koja je odvratna, ok, može da se proda, ali neću time da se bavim! Što mi nisu dali pare ti bajni rođaci da lepo sama sebi kupim sliku koja mi treba. Navodno je njena vrednost 300 evra, pa čekaj… da ste me pitali šta da mi kupite za 300 evra, pa rekla bih da želim sto i stolice, jer sedim na raspalim!

Dalje, dobila sam tri kompleta escajga, dobila sam neki kao tabure u koji možeš svašta da složiš. Šta će mi to? Ne razumem! Znam sad da će me svi u komentarima napasti kako sam pravila svadbu da zaradim – NISAM! Ali ne razumem što me ljudi pitaju šta hoću, pa kad kažem, kupe mi neko smeće koje me sramota da držim u kući.

Ljudi, imam specifičan ukus, nebitno je jesam li zbog toga dama ili seljanka ili pokondirena tikva u vašim očima. Pitali ste me, rekla sam, a sad imam pun kamion nameštaja koji nemam gde da stavim jer, zamislite, nemam svoj stan, a ovaj u kojem živim ima 37 kvadrata!“