19/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

ANA LIČNIK (34) IZ BEOGRADA MISTERIOZNO NESTALA! Nema je nigde već 24 dana! OSTAVILA TORBU U AUTOBUSU, U NJOJ BIO BROJ TELEFONA BIVŠEG MUŽA!

ANA LIČNIK (34) IZ BEOGRADA MISTERIOZNO NESTALA! Nema je nigde već 24 dana! OSTAVILA TORBU U AUTOBUSU, U NJOJ BIO BROJ TELEFONA BIVŠEG MUŽA!

Ana Ličnik (34) nestala je u nedelju, 24. marta pod miterioznim okolnostima.

Poslednji put je viđena u autobusu broj 23, a po izlasku joj se izgubio trag. U autobusu je nađena i njena torba, koju je očigledno ostavila ili zaboravila, u kojoj je pronađen broj telefona njenog bivšeg muža.

On kaže da je bivšu ženu poslednji put video 15. marta.

– Poslednji put sam se video sa Anom 15. marta na Zvezdari. Tog dana smo išli kod kablovskog operatera da bismo račun za kablovsku televiziju prebacili sa Aninog na moje ime – rekao je Anin bivši muž ta Telegraf.

Kako je ispričao, on je dobio poziv devet dana kasnije i tada mu je rečeno da je Anina torba pronađena u autobusu.

Kako je rekao, on je njen nestanak prijavio lokalnoj policiji, ali do danas nema informacija o njoj.

Prema nezvaničnim informacijama, policiji je Anin nestanak prijavljila i njena porodica 28. marta.

Apeluje na ljude da jave ako imaju bilo kakvu informaciju o Ani na broj telefona 061 102 95 83.

Ako neko nestane, policiji prijavite što pre!

U slučajevima nestanka, najvažnije je za porodicu da zna kada i kako da prijavi nestanak bliske osobe. Ukoliko postoji opravdana opasnost da se osobi nešto dogodilo ili zabrinutost za njen život i zdravlje, najbolje je nestanak prijaviti što pre. Stručnim službama je tada lakše da prate tragove.

Ako je reč o osobi koje nestane u jezeru, reci, moru, obično se tu uključuju ronioci. Ukoliko se radi o nestanku u šumama ili poljima u atarima sela vrlo često se uključuju lovačka udruženja koja dobro poznaju teren.

Teren je zimi nepristupačan zbog snega, dani su kraći pa su od pomoći termovizijske kamere, helikopterske ekipe, dronovi.

U tom slučaju primena termovizijskih kamera koje mogu da detektuju pokret i u uslovima smanjene vidljivosti je od velikog značaja, takođe, upotreba sonara koji mogu da registruju objekte i na većim dubinama u slučaju pretrage rečnih korita, ukazuje viša naučna saradnica Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja.

Istraživanja pokazuju da većina nestanaka nije povezana sa krivičnim delima. Dešava se da tinejdžeri pobegnu od kuće kako bi izazvali pažnju roditelja, deca se nekada sakriju u igri, pobegnu i odrasli nezadovoljni porodičnim odnosima, stari i bolesni. 

Bonus video