16/06/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

ALEKSANDAR ANTIĆ O PRITISCIMA ZBOG „GENOCIDA“ U SREBRENICI: Svi u Srbiji moramo da stanemo iza svog predsednika dok brani naše najveće vrednosti

ALEKSANDAR ANTIĆ O PRITISCIMA ZBOG "GENOCIDA" U SREBRENICI: Svi u Srbiji moramo da stanemo iza svog predsednika dok brani naše najveće vrednosti

Predsednik Aleksandar Vučić predvodi danas Srbiju u jednoj od najtežih borbi za očuvanje svoje časti i nacionalnog dostojanstva. Pritisci koji se na Srbiju vrše u vezi sa rezolucijom UN o „genocidu“ u Srebrenici nisu zabeleženi u poslednjih nekoliko decenija.

Način na koji je predsednik Vučić prepoznao opasnost koja se nadvila nad Srbijom, a naročito njegova spremnost da se sa pritiscima nosi lično i direktno, takođe nisu viđeni ni kod jednog našeg lidera u novije doba.

Srbija nije mogla da se odnosi drugačije prema opasnosti koja se nad nju nadvila. To je bila opasnost da se naš narod i sve generacije koje dolaze trajno žigošu kao „genocidni“, što bi nas večno okaljalo pred istorijom i pred istinom.

Srbija danas u UN se bori za to da ne bude kažnjena odlukom moćnih sila, za nešto što nije uradila. To je borba u koju smo mogli da uđemo i da iz nje izađemo časno i čista obraza samo sa liderom koji je Srbiju stavio iznad svega.

Foto: printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Bez obzira na snagu protivnika, a ona je ogromna, Srbija danas brani svoje pravo da bude slobodna i nezavisna. To nam daje snagu da se suočimo lice u lice sa svima kojima nije po volji ovakva današnja Srbija, razvijena, uspešna i spremna da štiti svoje dostojanstvo i svoj nacionalni ponos.

Predsednik Vučić mora danas da dobije podršku svakog građanina Srbije, bez obzira na to da li mu je politički blizak ili nije. On mora da ima našu nedvosmislenu podršku zato što bi bez njegove borbe svako od nas sutra nosio nepravedan i trajan žig tereta velikog zločina.

Srbija zato ima dužnost da stane iza svog predsednika, a na taj način iza svih onih vrednosti koje nas čine slobodnim i časnim narodom.

Uveren sam da ćemo i iz ovog velikog ispita naše zrelosti izaći kao narod koji ne dozvoljava da bude slomljen i ponižen – naveo je bivši ministar energetike i rudarstva Republike Srbije.

BONUS VIDEO: