19/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

VUČIĆ RAZGOVARAO SA NDERITU: Razgovor o opasnom revizionizmu temeljnih načela UN (FOTO)

VUČIĆ RAZGOVARAO SA NDERITU: Razgovor o opasnom revizionizmu temeljnih načela UN (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa podsekretarkom UN i specijalnom savetnicom za sprečavanje genocida Alis Vairimu Nderitu.

– Otvoren razgovor sa specijalnom savetnicom za sprečavanje genocida Alis Vairimu Nderitu #UNOSAPG o opasnom i ozbiljnom revizionizmu načela koja su ugrađena u same temelje Ujedinjenih nacija – napisao je Vučić na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav“:

Naglasio sam da bi usvajanjem rezolucije „Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici“ došlo do relativizacije samog pojma genocida, kao najstrašnijeg vida planskog i sistematskog zatiranja naroda i etničkih grupa, čemu je čovečanstvo, nažalost, svedočilo nekoliko puta u novijoj istoriji.

– Izrazio sam zabrinutost da bi usvajanje ove rezolucije moglo da dovede do daljih sukoba u budućnosti i ukazao na potrebu da se svi zajedno, pod okriljem Ujedinjenih nacija, založimo da pravda bude zadovoljena na način koji promoviše mir i pomirenje – zaključio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas i sa predsedavajućim 78. Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Denisom Frensisom u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Pre toga, u sedištu UN, Vučić se sastao i sa generalnim sekretarom UN, Antoniom Guterešom.

Razgovarao je i sa stalnim predstavnikom Narodne Republike Kine pri UN Žangom Đunom, zatim sa stalnim predstavnikom Brazila pri Ujedinjenim nacijama, Seržiom Fransom Daneseom, kao i sa predstavnicima država članica iz Azijsko – pacifičke grupe.