16/06/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

POSLALI SMO HEJTERE U RUPE: Čović zagrmeo zbog „bušenja“ cele sezone, spomenuo Partizan, metlu i Obradovića

INFO

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović, dao je izjavu u kojoj je prokomentarisao uspeh kluba u osvajanju AdmiralBet ABA lige i pobedu u finalnoj seriji nad dugogodišnjim rivalom, Partizanom. Čović je istakao da je ovo jedna od najslađih titula za klub, posebno zbog teške sezone sa raznim vrstama napada na klub.

Takođe, pohvalio je stručni štab, trenera Janisa Sferopulosa i igrače na fantastičnoj koncentraciji tokom cele sezone, ističući značaj domaćih igrača u ostvarenju ovog uspeha. Takođe, najavio je i nadolazeće domaće prvenstvo, ističući da je svaki trofej bitan za klub. On se posebno osvrnuo na trenera Sferopulosa, ističući da je on izvanredan trener koji je vodio ekipu ka pobedi u finalnoj seriji. Takođe, Čović je dao svoje viđenje trenutne situacije u košarkaškom svetu, izražavajući uverenje da bi klub osvojio barem jednu Evroligu da je imao veći budžet, ali istovremeno naglašavajući značaj stručnosti i kompetentnosti u sportu. Ovom prilikom, spomenuo je i šefa stručnog štaba Partizana, Željka Obradovića, aludirajući na razlike u karakteristikama uprava klubova.

Foto: Kss.rs

Čović zna ko je za njega bolji: Sferopulos i Obradović

– Iako smo imali jednu od najtežih sezona, sa raznim vrstama i tehnologijama napada na nas, mislim da smo ubedljivom pobedom nad Partizanom poslali sve „hejtere“ tamo gde im je mesto – u rupe. Čestitam stručnom štabu i našem glavnom treneru, izvanrednom Janisu, kao i igračima na fanatastičnoj koncentraciji. Čestitam igračima jer su sve napade izdržali. Bili su to instrumentalizovani i plaćeni napadi sa suprotne strane. Sve smo izdržali i naš koncept je pobedio. To je koncept domaćih igrača, a tada sam se šalio i govorio „kupujmo domaće“. Sve su to izneli prvenstveno domaći igrači – Teodosić, Nedović, Davidovac, Lazić, Lazarević… Čitava naša struktura je zasnovana na domaćim igračima, a to su podržali naši stranci koji su bili iznvaredni – rekao je Nebojša Čović gostujući na RTS.

On se dotakao i planova za nastavak sezone, a koliko sutra počinje odbrana titule u Košarkaškoj ligi Srbije i to prvom utakmicom protiv FMP.

– Napravili smo važan iskorak. Sada nas čeka domaće prvenstvo i verujm da ćemo i tu napraviti rezultat. Ono je nešto manje važno, ali nama je svaki trofej bitan. Želimo da budemo prvaci naše države. Trofejom u AdmiralBet ABA ligi smo stopostotno obezbedili nastup u Evroligi. Ovo mi je jedna od najslađih titula. Neki to zovu i „metlom“.

Čović je usput pecnuo Partizan zbog budžeta i trenera Obradovića.

– Da smo imali budžet kao neki drugi klub u poslednje tri sezone, pa čak i trenera kakvog oni imaji i kako ga nazivaju, mislim da bismo osvojili barem jednu Evroligu. Mi zapravo imamo najboljeg trenera, on vodi 6:0. To govori o karakteristikama određenih uprava. Sport je nešto u čemu treba da se pitaju zvanično obrazovani i kompetentni ljudi, a ne neki sa kupljenim diplomama i nameštenih parama – zaključio je prvi čovek Zvezde.