19/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

POLICIJA ODUZELA JOŠ JEDNO VOZILO! Mladić iz Subotice uradio OVO, odmah ostao bez „BMW“-a!

POLICIJA ODUZELA JOŠ JEDNO VOZILO! Mladić iz Subotice uradio OVO, odmah ostao bez "BMW"-a!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bačkoj Topoli zaustavili su sinoć dvadesetjednogodišnjeg vozača koji je vozio automobil marke ,,BMV“, bez vozačke dozvole koja mu je prethodno oduzeta.

Saobraćajna policija utvrdila je da je ovog vozača u poslednje dve godine Prekršajni sud dva puta pravnosnažno osudio zbog težih prekršaja, te mu je u skladu sa novom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, automobil oduzet.

Dvadesetjednogodišnji vozač je i prilikom kontrole, saobraćajnoj policiji na uvid dao stranu vozačku dozvolu za koju se sumnja da je falsifikovana, tako da će, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, protiv njega biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, za krivično delo falsifikovanje isprave.

Vozaču je određeno zadržavanje i biće sproveden u Prekršajni sud u Subotici.

Slaviša Lakićević, načelnik Uprave saobraćajne policije, skrenuo je ranije pažnju na zabrinjavajući trend među mlađom populacijom vozača, koji su najčešći učesnici u saobraćajnim prekršajima zbog kojih dolazi do oduzimanja vozila. Prema njegovim rečima, većina vozača kojima su vozila oduzeta spada u grupu mladih ljudi, starosti između 17 i 35 godina.

Lakićević posebno ističe slučaj najmlađeg vozača, koji je u trenutku oduzimanja automobila imao svega 18 godina, ali već iza sebe 18 saobraćajnih prekršaja, kao i činjenicu da je u tom trenutku posedovao probnu vozačku dozvolu.

BONUS VIDEO