13/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

ISTORIJA JE UČITELJICA ŽIVOTA: Prethodne lekcije nisu naučene – „kamiondžije“ zaribale u Lipolistu! (FOTO GALERIJA)

ISTORIJA JE UČITELJICA ŽIVOTA: Prethodne lekcije nisu naučene - "kamiondžije" zaribale u Lipolistu! (FOTO GALERIJA)

Fudbaleri FAP Priboja u prethodne dve sezone nisu uspeli da stignu do šampionskog pehara u zapadnoj grupi srpskoligaškog karavana. Morale su „kamiondžije“ da pruže ruku smederevcima i Čačanima koji su stizali do šampionskog pehara, a svi u gradu na obali Lima su se nadali da upravo sezona koje je tek započela može biti trofejna za njihove sportske jubimce.

 

Na startu ovogodišnjeg puta ka Prvoj ligi Srbije, FAP je sa ubedljivih 3:0 savladao kraljevačku Slogu i očekival ose da će trijumfalni niz biti nastavljen i u Lipolistu protiv istoimene ekipe koja je prethodne sezone kao šampion Zone Kolubarsko-mačvanske stigla do trećeg stepena srpskog klupskog fudbala.

I kada se očekivalo da će iskustvo „kamiondžija“ biti presudno u osvajanju novih bodova, FAP je odigrao bez pogodaka, tako da su sa rezultatom 0:0 stigli do samo jednog boda koji ne zadovoljava klupske ambicije.

Ono što posebno treba napomenuti jeste činjenica da je utakmici u Lipolistu prisustvovalo oko 2.000 ljubitelja fudbala koji su i pored utakmice u kojoj pogodaka nije bilo, zadovoljni otišli svojim kućama, s obzirom da su njihovi ljubimci stigli do prvog boda u srpskoligaškoj konkurenciji, a svakako je junak domaćina golman Nikola Stepanović koji je činio bravure na gol liniji.

 

– Srpska liga Zapad, 2. kolo:

Lipolist (Lipolist) – FAP (Priboj) 0:0

Stadion: FK Lipolist

Gledalaca: 2.000

Sudija: Ivan Vučićević

Žuti kartoni: P. Karić, D. Obradović, M. Tadić, M. Jošić (Lipolist)

Lipolist (Lipolist): Stepanović, Karić (Gavrić), Radovanović, Lazarević, Adamović, Obradović, Jošić (Pavlović), Đorđić, Trmanović, Milošević (Subotić), Tušanović (Tadić, Ruvidić).

FAP (Priboj): Lanović, Miraljemović (Jovanić), Obućina, Plazinić, Jovanović (Zoćević), Otašević (Marković), Vukomanović, Todorović, Lazarević (Dimković), Milošević, Bojović.

Remijem u Lipolistu FAP je stigao do četvrtog prvenstvenog boda i nakon dva kola nalazi se na deobi druge pozicije sa dva boda manje u odnosu na lidera, Slogu iz Požege.

U narednom kolu FAP na svom stadionu očekuje upravo u velikom derbiju sastav iz Požege u meču u kojem „kamiondžije“ već sada imaju imperativ pobede.

Sa druge strane, Lipolist je stigao do prvo srpskoligaškog boda, a narednog vikenda ih očekuje gostovanje u Gornjem Milanovcu ekipi Takova.

 

 

 

BONUS VIDEO: