24/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

HITNO SE OGLASIO MARKO ŽURIĆ IZ NJUJORKA! Važna poruka za ceo svet!

HITNO SE OGLASIO MARKO ŽURIĆ IZ NJUJORKA! Važna poruka za ceo svet!

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić oglasio se na svom zvaničnom Iks profilu, gde je još jednom apelovao na zemlje članice Ujedinjenih nacija da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici.

 

 

– INFO Srbija najhitnije apeluje na sve države članice Ujedinjenih nacija da se oštro suprotstave usvajanju Nacrta rezolucije „Međunarodni dan razmišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine –  naveo je Đurić na društvenoj mreži „X“.

Podsećamo,  redsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se u Njujorku na panelu „Mi govorimo, jer oni ne mogu – glasovi koje treba čuti“ na kojem su govorili Srbi koji su doživeli ili su svedoci zločina.

– Naš stalni predstavnik ovde je želeo da razgovara sa Nemcima kao glavnim tvorcima ove rezolucije, da vidimo da li možemo nešto zajedno da uradimo: A znate li kakav odgovor je dobio, citiram: „Suočićete se sa rezolucijom, na način na koji vam mi budemo dali“ – rekao je Aleksandar Vučić i nastavio:

– Znam mali smo, ali verujemo da evropske i demokratske vrednosti znače da treba da budemo uključeni o donošenju tako važnih odluka. Dragi prijatelji iz Evrope koji ste prisutni ovde i svi naši prijatelji sa svih kontinenata, šta ćete raditi kada otvorite Pandorinu kutiju, šta ćete dalje, hoćete li reći da protiv sovjetskog naroda nije počinjen genocid, da ubijanje Srba od strane nemačkih i hrvatskih nacista u Prvom i Drugom svetskom ratu nije genocid? Šta ćete reći za različita pitanja iz celog sveta, da li ćete okrenuti glavu, ili ćete reći nije ovo mesto gde se nešto poriče, ili ćete vi da poričete kada vama to ne odgovora u političkom smislu – upitao je Vučić.

Bonus video