08/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

ZASIJALI SRPSKI ODBOJAŠI! Ubedljiva pobeda protiv direktnog rivala za mesto na Olimpijskim igrama!

ZASIJALI SRPSKI ODBOJAŠI! Ubedljiva pobeda protiv direktnog rivala za mesto na Olimpijskim igrama!

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je važan trijumf nad selekcijom Holandije u meču Lige nacija odigranom u Otavi. Srpski odbojkaši su dominirali tokom celog meča i zabeležili ubedljivu pobedu rezultatom 3:0 (25:17, 25:20, 26:24). Ovaj trijumf je značajan prekid niza od tri uzastopna poraza, vraćajući Srbiju u borbu za plasman na Olimpijske igre.

Pobedom rezultatom 3:0, odbojkaši Srbije osvojili su maksimalnih devet bodova u ovom meču, približivši se Kubi na manje od četiri boda. Ova pobeda ih je takođe udaljila od reprezentacije Holandije za 18 poena, čime su ostavljeni na tankom ledu kada je u pitanju plasman na Olimpijske igre.

U trećem setu meča, rezultat je bio 23:20 u korist rivala, ali je tada Pavle Perić svojim izvanrednim servisima uspeo da vrati tim Igora Kolakovića u egal, izjednačivši rezultat na 23:23. Zahvaljujući njegovim potezima, Srbija je uspela da dođe do trijumfa od 26:24, osiguravajući pobedu od 3:0 u setovima.

Najbolji u plavom dresu bio je Dražen Luburić sa 18 poena, Marko Ivović je osvojio 12, a Pavle Perić 11.Srbija naredni meč igra protiv selekcije Sjedinjenih Država u subotu od 2 časa ujutru po našem vremenu. 

Ova pobeda predstavlja veliki korak napred za srpsku odbojkašku reprezentaciju i donosi nadu u ostvarenje plasmana na Olimpijske igre. Srbija sada ima značajnu prednost u borbi za ovo prestižno takmičenje, a igrači su pokazali izuzetnu borbenost i spremnost da se izbore sa jakim protivnicima i izazovima.

BONUS VIDEO