19/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

„ŽAO MI JE SINIŠE“: Mira Banjac progovorila o smrti Pavića, pa otkrila da li ćemo je videti u NOVOJ ULOZI!

Vesti

Slavna srpska glumica Mira Banjac punih 75 godina provela je na sceni i mnogobrojnim ulogama ostavila neizbrisiv trag u domačoj kinematografiji. Tokom bogate karijere sarađivala je sa raznim glumcima, rediteljima i scenaristima, a među njima je i Siniša Pavić, koji je preminuo pre šest dana, 16. avgusta u 91. godini.

Mira Banjac se osvrnula na godine koje su proveli zajedno i prisetila se saradnje sa čuvenim Pavićem, koji je iza sebe ostavio nezaboravne naslove poput „Vrućeg vetra“, „Boljeg života“, „Srećnih ljudi“, „Porodičnog blaga“…

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Siniša Pavić (1933-2024)

Otišao je značajan čovek. On je jedan od naših najboljih scenarista. I on i Gordan Mihić. Radio je vrlo dobre serije, sa dobrim tekstovima, dobro se igralo. Uvek je to bilo dobro promišljeno do kraja. Pisao je uglavnom komedije, ali su imale i neku drugu stranu koja je bila malo gorka. On je vrlo mudro sve to radio – rekla je glumica za Informer, pa dodala:

– Žao mi je Siniše, jeste da je bio star, ali mi se činio da je uvek bio veoma vitalan. Sinišu ću pamtiti po sjajnim radovima i rad sa njim je jedan lepi deo moje karijere. Žao mi je što ga nema, to ćemo teško nadoknaditi.

Vesti

Foto: ATA Images

 

Mira Banjac i u svojoj 94. godini jedna je od najtraženijih glumica, ali da joj njeno zdravstveno stanje ne dozvoljava da se vrati snimanjima.

– Imam dosta poziva, ali više ne snimam, ja sam neizvesna. Trenutno ne bih mogla ništa da radim. I ovo vreme me ubija, to je katastrofa za moje godine. Naradila sam se verujte mi – rekla je Mira.

 

 

BONUS VIDEO: