20/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

ŽALILI SMO SE NA VISINU KAZNE MOAMERA KASUMOVIĆA“: Evo šta su rekli iz Tužilaštva KS o slučaju glumca iz serije „Lud, zbunjen, normalan

"ŽALILI SMO SE NA VISINU KAZNE MOAMERA KASUMOVIĆA": Evo šta su rekli iz Tužilaštva KS o slučaju glumca iz serije "Lud, zbunjen, normalan"

Mnogi se, sa čuđenjem pitaju kako je moguće da je za takvo krivično delo izrečena tako niska kazna i kako je moguće da se kazna za takvo delo uopšte može otkupiti. Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su nam rekli da su se žalili na ovu presudu, konkretno na visinu izrečene kazne, no, sud je njihovu žalbu odbio.

„Tužilaštvo Kantona Sarajevo uložilo je žalbu na visinu sankcije, međutim, Kantonalni sud u Sarajevu odbio je žalbu Tužilaštva i potvrdio prvostepenu kaznu Opštinskog suda u Sarajevu“, kazao je portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić za Kliks.ba.

Podsećamo, Moamer Kasumović je 2021. godine osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela bludničenje nad maloljetnikom.

„Na osnovu evidencija Tužilaštva KS informišemo vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog dela bludne radnje koji je pravosnažno okončan pred Opštinskim sudom u Sarajevu. Oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine“, potvrđeno je ranije za Klix.ba iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.