09/02/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

ZAJEDNIŠTVOM I SRCEM DO POLUFINALA! Da li znate u kojim sve klubovima igraju fudbaleri Maroka?

ZAJEDNIŠTVOM I SRCEM DO POLUFINALA! Da li znate u kojim sve klubovima igraju fudbaleri Maroka?

Fudbalska reprezentacija Maroka napravila je senzaciju plasiravši se u polufinale Svetskog prvenstva, a da pritom protiv Portugalije slavi bez dva neverovatna šrafa u defanzivi zbog koje i stvara ovakve rezultate.

Ako je šta bilo jasno od samog početka Mundijala u Kataru, to je da će se Marokanci oslanjati na odbranbenu liniju uz golmana. Sve su uspeli da prođu, uspeli su da dokažu da zajedništvo i srce više vrede od tržište vrednosti.

Bez Nusira Mazrauija i Najera Agerda, afrička selekcija je uspela da se izbori iako su njihove alternative dolazile iz daleko slabijih ekipa od Bajerna i Vest Hema za koji oni igraju.

Kada se malo i pogleda bolje, za neke igrače u tom sastavu ni neki veći fudbalski fan nije nikada čuo, ali ga selektor Regragi pošteno ubacuje u vatru protiv najvećih.

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

Kako bi vam bilo najjasnije sa čime trenutno ta nacionalna selekcija, koja je u polufinalu Mundijala, raspolože, bitno je da se navedu njihovi klubovi kako bi videli dalji njihov karijerni razvoj.

Nema sumnje da će mnogi dobiti ponude nakon ove svetske smotre, a Sofijan Amrbat je prvi koji se pominje eventualno pojačanje Liverpula.

TIMOVI ZA KOJE IGRAJU MAROKANCI:

TIM KOJI JE IGRAO PROTIV PORTUGALIJE U ČETVRTFINALU:Bono (Sevilja) – Hakimi (PSŽ), El Jamik (Valjadolid), Sais (Bešiktaš), Atiat-Alah (Vidad Atletik) – Amrbat (Fiorentina), Amalah (Standard), Ounahi (Anžer) – Bufal (Anžer), Zijeh (Čelsi), En Nesiri (Sevilja).

Klupa:Abuhlal (Tuluz), Boun (Katar SC), Šair (KPR), Šedira (Bari), Dari (Brest), El Kanus (Genk), E Abde (Osasuna), Hamdalah (Al Itihad), Jabrane (Vidad Atletik), Munir (Al Vehda), Sabiri (Sampdorija), Tagnauti (Vidad Atletik), Zaruri (Barnli).