09/12/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

VUČIĆEVA PORUKA TZV. ELITI U SRBIJI: Nemojte biti pokretači besa i mržnje

VUČIĆEVA PORUKA TZV. ELITI U SRBIJI: Nemojte biti pokretači besa i mržnje

 Njegove reči izražavaju frustraciju prema određenim pojedincima koji se, po njegovim rečima, često čine protiv svoje zemlje iz ličnih interesa.

Vučić je istakao svoje zaprepašćenje činjenicom da neki pojedinci imaju potrebu da budu konstantno kritični prema svojoj zemlji, čak i kada to proističe iz nezadovoljstva svojim ličnim pozicijama ili ambicijama. On je ukazao na situacije u kojima pojedinci, kako je naveo, deluju protiv interesa svog naroda samo zato što nisu dobili određene funkcije ili pozicije u državi.

Dalje, predsednik je izrazio svoje razočaranje prema onima koji su tvrdili da nije imao susret sa američkim predsednikom Bajdenom, ističući da je takva tvrdnja neosnovana jer se zapravo sastao sa Bajdenom. Ovde se moglo primetiti njegovo osećanje neshvaćenosti i frustracije zbog širenja dezinformacija ili osporavanja njegovih diplomatskih aktivnosti.

Vučić je takođe ukazao na činjenicu da neki pojedinci, možda aludirajući na političke protivnike, ispoljavaju bes i mržnju u svojim izjavama. Kritikovao je ovu negativnu emocionalnu reakciju i sugerisao da bi takvi pojedinci trebali razmotriti svoje postupke i stavove.

Kao zaključak, Vučić je izrazio svoje viđenje određenih pripadnika tzv. elite kao osobe koje često pokazuju pamet i značaj samo kada njihovoj grupi ili interesima ide dobro. Time je pokušao da istakne nedoslednost ili licemernost određenih ljudi u političkom okruženju.

Ta potreba da budete uvek protiv svoje zemlje, jer donji deo vaših leđa nije zadovoljan pozicijom, meni je to neverovatno. Biti protuiv svog naroda samo jer nisu dobili funkciju. Pričali su da nisam bio sa Bajdenom, a bio sam. Ne zanju šta će od besa i mržnje. A nije rekla s kim se Osmani nije sve videla. Takvi su nam ti iz tzv. elite, pametni i važni samo kad je njihovom delu leđa dobro.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);