01/04/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

VUČIĆ O HAPŠENJU PUTINA: Nisam hapsio ni one koje je tražio Hag

VUČIĆ O HAPŠENJU PUTINA: Nisam hapsio ni one koje je tražio Hag

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da smatra da će odluka o izdavanju „naloga za hapšenje“ ruskog predsednika Vladimira Putina imati politički loše posledice i da ona govori da postoji velika nespremnost da se razgovara o miru, pa čak i primirju.

Vučić je ocenio da je nesumnjivo da je cilj takve odluke da Putinu otežaju komunikaciju, da svako ko razgovara sa njim ima u glavi da priča sa nekim ko je „optužen za ratne zločine“, da dodatno oteža ekonomsku poziciju Rusije.

Foto: Printscreen

 

Odgovarajući na pitanje kako će Srbija reagovati po pitanju o nalogu za hapšenje Putina, i činjenici da je Srbija ratifikovala statut tog suda 2009. godine, predsednik srpije Aleksandar Vučić je rekao da ne bi da kritikuje.

Ali videla žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu. Kako da reagujemo, ako bude u Beogradu? Vidim skočili svi sa Nove S, radosni zbog pitanja. Uzdržavao sam se da dam komentar, ali vidim da pričaju i Šolc i Bajden, pa da kažem i ja svoj stav. Ja mislim da je to odluka koja će imati politički loše posledice, koja će imati u ljudskim životima loše posledice, i koja govori da postoji velika nespremnost da se govori o miru i primirju. Super, sada ste ga optužili za ratne zločine. A sa kim ćete sada da razgovarate? Ili možda nećete da razgovarate? Ili čekate poraz. Jel stvarno mislite da Rusiju možete da porazite za tri, šest meseci, ili godinu dana – zapitao je on.

Foto: Printscreen

 

Predsednik Vučić kaže da mnogi porede Putina sa Miloševićem, i istakao je da lider jedne male zemlje ne može da se poredi sa velikom silom.

Nisam siguran da je to bilo dovoljno mudra odluka, ni pametno sračunata. Ali njihov posao, možda znaju bolje nego ja. Nesumnjivo je da je cilj da Putinu otežaju komunikaciju, i da svako ko razgovara sa njim ima u glavi da govori sa „ratnim zločincem“ – istakao je predsednik.

On je rekao da ovi što su Srbe slali u Hag mogu dobrovoljno da se prijave i pomognu.

Osim ako Rade Basta ne misli drugačije. On će možda da okači da je Rade Basta novi Đinđić. Evo super mu ide, namiguje. Suprotstaviš se predsedniku Vlade i postaneš zvezda – rekao je predsednik.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);