23/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

VUČEVIĆ ODLIČNO REŠENJE, OVIH 5 STVARI TO DOKAZUJE! Izbor mandatara je PUN POGODAK

VUČEVIĆ ODLIČNO REŠENJE, OVIH 5 STVARI TO DOKAZUJE! Izbor mandatara je PUN POGODAK

 

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević mandatar je za sastav nove vlade, saopštio je predsednik Aleksandar Vučić.

Uz Vučevića, prethodnih sedmica pominjalo se i nekoliko drugih imena, međutim, odluka da baš on vodi tim iz Nemanjine 11 za upućene nije iznenađenje. Analiza Srpskog telegrafa pokazuje da će pravi čovek doći na pravo mesto, a evo i kojih je pet glavnih stvari koje to dokazuju.

1. Iskustvo na važnim funkcijama

Miloš Vučević godinama se brusio na najodgovornijim funkcijama u državi. Vodio je, uz Beograd, Niš i Kragujevac, jedan od četiri najvažnija grada u Srbiji, bio je ministar odbrane i potpredsednik Vlade. U međuvremenu, umesto Aleksandra Vučića došao je na mesto predsednika ubedljivo najveće političke grupacije u zemlji Srpske napredne stranke.

Budući premijer, dakle, odlično zna da upravlja velikim sistemima, bili oni gradski ili državni, što će mu u organizacionom i svakom drugom smislu svakako biti veliki plus.

2. Izraženi patriotizam

Budući premijer je svakako čovek Srbije. Od početka političke karijere odlikovali su ga izraženi patriotizam i posvećenost državi. Uvek je, kažu svi koji su radili i rade s njim, insistirao na takozvanoj kulturi kolektivnog sećanja, odnosno našoj svetoj obavezi da se sećamo svih naših žrtava i ni slučajno (a bilo je ranije toga i te kako) ne prećutkujemo zločine počinjene nad našim narodom.

Neki svetski centri moći nisu sve to uvek blagonaklono posmatrali, ali tim je vrednije takvo zalaganje.

3. Jedini s tri mandata

Vučević je jedini gradonačelnik u istoriji Novog Sada koji je taj grad vodio u tri uzastopna mandata. Ogromno je to priznanje kada se zna koliko je teško biti na čelu nekog velikog grada, koliko je tu svakodnevnih i teških izazova, od kojih najviše zavisi život običnog čoveka. Ipak, te mandate budućeg premijera obeležio je veliki priliv stranih investicija u glavni grad Vojvodine, među kojima su uglavnom svetski poznata i priznata imena.

4. Bez sukoba i afera

Političku karijeru Miloša Vučevića nisu obeležile afere niti bilo kakvi sukobi koji bi bacili senku na njegovo delovanje. Iako govori bez dlake na jeziku i stvari naziva pravim imenom, nikad to nije radio bez osnova ili, poput mnogih na političkoj sceni, da bi nekome nešto podmetnuo, igrao neku svoju igru ili se lično promovisao bez rezultata koji stoje iza njega.

Kako ga opisuju najbliži saradnici: strog, ali pravičan u svakoj prilici.

5. Sjajno razumevanje s Vučićem

S obzirom na to da je predsednik Aleksandar Vučić svakodnevno angažovan na najvažnijim državnim pitanjima, veoma je važno da prvi čovek Srbije i premijer budu ne samo politički bliski već da su to ljudi koji se međusobno dobro poznaju i razumeju. A Vučević i Vučić su ne samo dugogodišnji saradnici već i prijatelji, pa će, samim tim, njihova komunikacija biti mnogo lakša i moći će, kad zatreba, da se razumeju i bez mnogo reči.

Znajući kakvi sve izazovi očekuju Srbiju u narednom periodu, ovo svakako nije bez značaja.

BONUS VIDEO