05/02/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

VOLEO BIH DA MOJ OTAC ZNA KOLIKU PODRŠKU IMA: Oglasio se sin Dejana Pantića kog su Kurtijevi specijalci zatvorili

VOLEO BIH DA MOJ OTAC ZNA KOLIKU PODRŠKU IMA: Oglasio se sin Dejana Pantića kog su Kurtijevi specijalci zatvorili

Foto: Kosovo Online

Dejan Pantić

Dejanu Pantiću iz severne Kosovske Mitrovice, zbog čijeg hapšenja su Srbi na severu Kosova i Metohije postavili barikade, određen je jednomesečni pritvor. Njegov sin Predrag Pantić ekskluzivno je govorio za UNA televiziju.

„Pod stresom smo zbog odluke o pritvoru, ne znam šta bih rekao. Mi kao porodica nemamo nikakav kontakt sa njim, sve ide preko advokata, on je išao na saslušanje koje je održano danas. Saslušavali su ga onlajn, javni tužilac je izneo optužbe prema ocu da je učestvovao u napadima ispred zgrade u kojoj živimo. Naveli su da imaju dokaze neke, ali naš advokat nije mogao da ima još uvek uvid u te materijale“, rekao je on.

Dejan je sa suprugom u subotu u prepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao administrativni prelaz, a u povratku su mu policajci stavili lisice na ruke, kako je mu je rečeno, zbog toga što je „organizovao teroristički napad na prostorije CIK-a“.Dejan je sa suprugom u subotu u prepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao administrativni prelaz, a u povratku su mu policajci stavili lisice na ruke, kako je mu je rečeno, zbog toga što je „organizovao teroristički napad na prostorije CIK-a“.Dejan je sa suprugom u subotu u prepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao administrativni prelaz, a u povratku su mu policajci stavili lisice na ruke, kako je mu je rečeno, zbog toga što je „organizovao teroristički napad na prostorije CIK-a“.Dejan je sa suprugom u subotu u prepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao administrativni prelaz, a u povratku su mu policajci stavili lisice na ruke, kako je mu je rečeno, zbog toga što je „organizovao teroristički napad na prostorije CIK-a“.Dejan je sa suprugom u subotu u prepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao administrativni prelaz, a u povratku su mu policajci stavili lisice na ruke, kako je mu je rečeno, zbog toga što je „organizovao teroristički napad na prostorije CIK-a“.

„Otac je dao iskaz, a i advokat je takođe govorio. On nije bio uopšte tu dok se sve to dešavalo, bio je u gradu, kad se vraćao čuo je detonacije, ali on se tada nalazio u prodavnici i zvao je odande majku da joj kaže da se nešto događa. Tek kad se stanje malo smirilo on je došao kući, pričao je sa komšijama i u kuću je ušao sa zadnjeg ulaza, nije čak ni bio tu ispred kancelarije CIK-a. Otac je rekao da je video dosta novinara i kamera ispred koji su sve slikali, ali on je tuda samo prošao i otišao u kuću“, rekao je za UNU Dejanov sin i dodao:

„Otac se našao ispred svoje zgrade 10-15 minuta nakon dešavanja, jednostavno se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Ni na kraj pameti mu nije bilo da će nešto da se desi.“

Prema rečima sina Predraga, porodica Pantić nema nikakav kontakt sa Dejanom i ne mogu da mu dostave ni lekove, a ni stvari za ličnu higijenu.

„Advokat je napomenuo na sudu da su ocu potrebni lekovi, očekivali smo da bude pušten i da mu naknadno nešto odnesemo, ali ne daju. Čekamo da čujemo gde će ga sprovesti u pritvor. Izgledao je loše i umorno, ali nije imao veće tegobe, to nam je rekao advokat.   Verovatno ga drže u improvizovanim ćelijama, to sam ja čuo, ali zvanično nemam nijedan podatak gde ga drže i kakvi su to uslovi.“Verovatno ga drže u improvizovanim ćelijama, to sam ja čuo, ali zvanično nemam nijedan podatak gde ga drže i kakvi su to uslovi.“

Na današnjem saslušanju, prištinski tužilac je rekao da ta institucija poseduje dokaze o Pantićevoj umešanosti u nerede ispred CIK-a, ali advokat porodice Pantić još uvek nije imao uvid u iste.

„Dokaze o kojima prištinski tužilac govori ne znam kakvi su, niko ih nije video. Država nam je pomogla maksimalno, narod je izašao na barikade, nijednu lošu reč nismo čuli. Narod je samostalno izašao na ulice, nisam verovao da to rade zbog mog oca, jer je to mogao da bude bilo čiji otac, kap je prelila čašu. Manjina smo u celom ovom regionu, moramo da reagujemo. Hvala narodu do neba!“, poručio je Predrag Pantić.

Ovo je veoma težak i bolan trenutak za porodicu Pantić, ali kako kaže Predrag veoma im znači podrška države i naroda.

„Trudim se da budem najjači u porodici, majci je najteže, sestre ne žive ovde, jedna sestra mi je trudna i već je bila u bolnici i pre ovoga, teško im je puno. Voleo bih da otac zna koliku podršku ima, da je narod uz njega. Nadam se da će on biti dobro i da će imati humane uslove, makar jedan krevet i da sačeka suđenje“, rekao je Predrag za UNU i dodao:

„Svi znamo da je nevin, nemaju za šta da ga terete, kad bude ozbiljnije tumačenje dokaza imaćemo pravo na odbranu i nadam se da će ga tada pustiti. Nadam se da će shvatiti da je sve greška i da je on nevin. Najviše me brine što se i podiglo sve i na politički nivo, bojim se da oni sad iz inata neće da ga puste. Ljudi ovde su ogorčeni i ne veruju da su uhapsili Dejana Pantića, svima je teško što je zatvoren nevin čovek“, poručio je on.

Podsetimo, Dejan Pantić je bivši pripadnik policije, a iz te službe je istupio prošlog meseca kada i svi policajci srpske nacionalnosti na severu KiM. Uhapšen je u subotu na punktu Jarinje na severu KiM, pod optužbom da je učestvovao u organizaciji i napadu na policiju pre nekoliko dana.

Povodom hapšenja Pantića, Srbi na severu KiM su istog dana podigli barikade na više lokacija, zahtevajući njegovo i oslobađanje još jednog sunarodnika uhapšenog dan ranije.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);