31/05/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

VOJSKA ZAPOČELA AKTIVNOSTI PO NAREDBI PREDSEDNIKA! Vučević: U toku je teror nad Srbima

VOJSKA ZAPOČELA AKTIVNOSTI PO NAREDBI PREDSEDNIKA! Vučević: U toku je teror nad Srbima

Ministar odbrane Miloš Vučević je potvrdio da je Vučić potpisao naredbu o podizanju borbene gotovosti i dodao da je situacija na KiM dramatična.

Sve ono na šta je predsednik Vučić upozoravao danima i nedeljama da Priština srlja dalje u eskalaciju i sprovođenje terora nad srpskom zajednicom pre svega na severu KiM i skretao pažnju međunarodnoj zajednici i posrednicima u dijalogu između Prištine i Beograda se, nažalost, pokazalo tačnim – rekao je Vučević za TV Pink.

Vučević je istakao da je Vojska Srbije započela aktivnosti po naredbi predsednika Vučića, prenosi Tanjug.

Neko mora da razume da ono što Aljbin Kurti radi vodi nas ka crvenim linijama, vodi nas ka potpunom kolapsu dijaloga, vodi nas ka deeskalaciji na terenu – rekao je Vučević.

Vučević je poručio da će Ministarstvo odbrane, odnosno Vojska Srbije sprovesti naredbu predsednika Republike i uraditi ono što se očekuje od Vojske Srbije biti tamo gde je najteže i braniti slobodu i nezavisnost Republike Srbije, slobodu svih njenih građana, pravo na život, pravo na imovinu svih njenih građana.

Ministar je poručio Srbima na KiM da, koliko god je situacija dramatična i napeta, maksimalno budu smireni, u smislu da ne nasedaju na provokacije, da ne dozvole da se odigra scenario gde bi oni bili prikazani kao neke kriminalne grupe ili huligani, jer je jasno da se provodi institucionalni teror na teritoriji KiM protiv srpske zajednice.

Hoće da sprovedu do kraja etničko čišćenje pre svega te kompaktne srpske zajednice na severu KIM, da ne uđemo u taj mod da smo vi večito krivi i da istovremeno na dostojanstveni način branimo prava i slobode na KiM – rekao je Vučević.

Vučević je prokomentarisao i da zato današnji skup ispred Narodne skupštine mora da bude snažna poruka jedinstva i da je dosta podela.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);