20/03/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

VISOKI SAVED SUDSTVA POVODOM SLUČAJA SUDIJE MARINE SMILJKOVIĆ: Smenjena je zbog ozbiljnih propusta u obavljanju radnih zadataka!

VISOKI SAVED SUDSTVA POVODOM SLUČAJA SUDIJE MARINE SMILJKOVIĆ: Smenjena je zbog ozbiljnih propusta u obavljanju radnih zadataka!

Nakon pisanja portala Direktno, oglasio se Visoki savet sudstva u slučaju smenjivanja sudije iz Leskovca Marine Smiljković.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

Povodom teksta objavljenog na portalu ,,direktno.rs“  pod naslovom:,,Ispovest sudije koja je dobila otkaz: strah od gubitka posla tera tužioca i sudije da ćute“, koji sadrži izjavu Marine Smiljković, nekadašnje sudije Osnovnog suda u Leskovcu,  da je predsednik suda vršio neprimeren uticaj na nju, tražeći da u postupcima eksproprijacije donese nezakonite odluke na štetu građana,  Visoki savet sudstva obaveštava javnost da je pravnosnažnom odlukom Visokog saveta sudstva  broj:116-04-671/2014-01 od 14.10.2014. godine, Marini Smiljković, tada sudiji Osnovnog suda u Leskovcu, prestala sudijska funkcija razrešenjem sa funkcije zbog izvršenog teškog disciplinskog prekršaja iz člana 90. stav 2. Zakona o sudijama u vezi člana 90. stav 1. alineja 3. Zakona o sudijama – navodi se u saopštenju i dodaje:

– Iz obrazloženja odluke proizilazi da je Marini Smiljković, stavljeno na teret da je neopravdano kasnila u izradi 1408 odluka u rasponu od 31 do 944 dana, a da je zbog zastarelosti  vođenja disciplinskog postupka za većinu predmeta, razrešena sa sudijske funkcije zbog neopravdanog kašnjenja u izradi odluka u 41 predmetu.

Zbog ovakvog njenog ponašanja Visoki savet sudstva je utvrdio da je došlo  do ozbiljnog poremećaja u vršenju sudske vlasti i obavljanju radnih zadataka zbog čega su se u radnjama tada sudije Marine Smiljković stekli svi elementi teškog disciplinskog prekršaja iz člana 90. stav 2. Zakona o sudijama u vezi člana 90. stav 1. alineja 3. Zakona o sudijama, zbog čega je i razrešena sa funkcije.-

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);