24/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

„VIŠE BI ME CENILI DA SAM MRTVA“: ŠOK ISPOVEST ŠERON STOUN! Glumica otkrila zašto se okrenula SLIKARSTVU, pa OPLELA po Džoniju Depu!

Vesti

Ulogom u erotskom trileru „Niske strasti“ stekla je planetarnu popularnost i status seks-bombe, međutim s godinama karijera Šeron Stoun krenula je drugom smeru. Sve manje dobija uloge vredne pomena, pa je pronašla nov način da iskaže svoj talenat i kreativnost. Okrenula se slikarstvu i pred platnom provodi 17 sati dnevno.

U intervjuu za Gardijan Šeron je otvorila dušu i bez dlake na jeziku progovorila o karijeri, Holivudu i kolegama.

Na početku razgovora glumica je ispričala šta ju je inspirisalo da uzme slikarsku četkicu u ruke. Bila je to priča njene bliske prijateljice koja je otišla na večeru sa porodicom, a svekar ju je posavetovao da ne naručuje picu, jer je upravo dobila bebu i trebalo bi da smrša. Ovaj događaj je inspirisao glumicu na naslika delo koje je nazvala „To je moja bašta, seronjo“.

 

 

Šeron Stoun (66) je počela da slika tokom pandemije koronavirusa kada joj je prijatelj dao knjigu slika po brojevima. Trenutno ima samostalnu izložbu u galeriji u Berlinu i još jedno otvaranje sledećeg meseca u San Francisku. Iako je mišljenje da je galerijski prostor dobila jer je poznata, ona to demantuje.

Verovatno ne, ali bih bila na većoj ceni da sam mrtva. Ako postoji mogućnost kraćeg životnog veka, to je premija za umetnice. Sećam se kada sam svoj portfolio odnela na sastanak sa čelnicima jedne njujorške galerije. Posle dva sata sam pitala vlasnika da li će uopšte da pogleda moj rad a on je odgovorio: „Da li planiraš uskoro da umreš?“ – rekla je umetnica.

Šeron zna da bi mogla da zaradi velike pare samo da je dala galerijama ono što žele.

Džoni Dep štampa slike ljudi, stavlja malo farbe preko toga i potpisuje i zarađuje bogatstvo. Iz galerije su mi predložili da napravim otisak svog lica. Mislim da mi je dužnost da to ne radim. Moj posao je da otvorim prozor za druge žene i da nastavim da ga držim otvoren. To sam radila kao glumica, a sada kao umetnica – rekla je Šeron.

Foto: Credit: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

„Silver“

Holivudska diva je otkrila da je cena nekih njenih slika 40.000 dolara. Kao glumica se dokazala davnih dana kada je na velikom platnu dočarala snažne žene. Uloga na koju je najponosnija je Džindžer Makene u “Kazinu” Martina Skorsezea iz 1995, koju je igrala sa Robertom De Nirom.

Bob me je ohrabrivao na sve moguće načine. Bilo mi je neverovatno da mi je rekao da njegov angažman zavisi od mog učinka. Uradila sam sve što sam mogla da mu služim jer mi je bila želja da radim sa njim i to se i ostvarilo – istakla je Stounova.

Njena glumačka karijera posle toga nije išla uzlaznom putanjom.

Vesti

Foto: Tanjug/AP

„Niske strasti“

Priznajem da sam bila šokirana što nisam uspela da nastavim da radim u tom pravcu, jer sam učinila sve da budem najbolja – priča Stoun koja je nedavno otkrila da joj je tokom snimanja filma „Sliver“ iz 1993. holivudski producent Robert Evans savetovao da ima seks sa kovoditeljem Vilijamom Boldvinom kako bi poboljšao njegov učinak.

Na pitanje da li je srećnija kao slikarka ili kao glumica, Stoun je odgovorila:

Apsolutno mi se dopadao glumački poziv i ako mi neko ponudi značajnu ulogu, prihvatiću je. Ali, to se ne dešava. Ono što se dešava u tom poslu jeste da kada postanete poznati, žele da vas stave u male projekte, tako da počnete da finansirate ljude koji počinju karijeru. Sjajno, ali ja želim da radim sa majstorima jer sam to zaslužila. Ne žurim da se vratim pod tuđim uslovima – zaključila je Šeron Stoun u intervjuu za Gardijan.

 

 

BONUS VIDEO: