07/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

VIMBLDON U SUZAMA! Emotivan oproštaj Mareja – plakao kao dete! Na Centralnom terenu porodica i Đoković

VIMBLDON U SUZAMA! Emotivan oproštaj Mareja - plakao kao dete! Na Centralnom terenu porodica i Đoković

Britanski teniser Endi Marej i njegov brat i partner u dublu Džejmi, nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo londonskog Vimbldona, pošto su izgubili od australijskog para Rinkija Hidžikate i Džona Pirsa posle dva seta, 6:7, 4:6.

Trostruki grend slem šampion Endi Marej najavio je da će mu ovo biti poslednje učešće na Vimbldonu, posle brojnih problema sa povredama, pa je meč bio emotivan za igrače i publiku.

Marej je morao da odustane od učešća u singlu jer se nije dovoljno oporavio od povreda, ali i jer je pre manje od dve nedelje podvrgnut operaciji ;tokom koje mu je uklonjena cista na kičmenoj moždini, zbog koje je osećao bol u nervima u desnoj nozi.

Među gledaocima na punim tribinama na Centralnom terenu bili su porodica i roditelji Marej, drugi teniser sveta Novak Đoković, prva teniserka sveta Iga Švjontek, ali i brojne legende među kojima Martina Navratilova, Džon Mekinro, Tim Henman, Lejton Hjuit.

Organizatori su posle meča pustili kratak video, isečke iz najvažnijih mečeva i trenutaka iz Marejeve karijere i emotivne poruke njegovih rivala Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, kao i Venus Vilijams.

Marej je jedva zadržavajući suze posle meča pričao o svojoj karijeri, podršci roditelja i trenera i o tome kako je upoznao suprugu Kim. Osvrnuo se na brojne titule, ali i teškoće koje je imao tokom karijere i nagovestio da bi mogao da se bavi trenerskim poslom.

„Teško je. Voleo bih da nastavim da igram, ali mislim da ne mogu. Fizički je jako teško za mene, sve te povrede ostavile su traga. Obožavam sport, da igram, to mi je dalo toliko tog u životu, lekcije koje sam naučio i o životu i sportu. Ne želim da stanem, ali je teško“, rekao je 37-godišnji Marej.

On je dobio specijalnu pozivnicu organizatora i trebalo bi da igra na Vimbldonu u mešovitom dublu.

Autor: Snežana Milovanov