28/11/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

„VIDEĆEMO KO ĆE KOGA DA HAPSI“! Vučić o pretnjama Dželjaja Svečlje!

"VIDEĆEMO KO ĆE KOGA DA HAPSI"! Vučić o pretnjama Dželjaja Svečlje!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na pretnje takozvanog ministra samozvanog Kosova Dželjaja Svečlje.

Svečlja je rekao da će Vučić biti uhapšen ako bude posetio Gračanicu, a na tu nebuloznu pretnju iz Njujorka je reagovao predsednik Srbije.

– Za mene su svetinje Gračanica i Dečani, kao i Pećka patrijaršija i Bogorodica Ljeviška. Ali iznad svega za mene je svetinja naš narod na Kosovu. Maltretirali su mi sina, mene će da hapse, videćemo ko će koga hapsiti – rekao je Vučić.

Govoreći o sumanutim potezima Aljbina Kurtija, predsednik je ocenio da je sada jasno da je Kurti krenuo u jednu od poslednjih operacija u široj akciji etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije.

– Želim da kažem neznalicama i lažnim patriotama, da želimo da iskoristimo sva diplomatska i politička sredstva, a dobro znamo šta nam je posao u zaštiti interesa našeg naroda. Pozivamo sve predstavnike međunarodne zajednice da reaguju, urade sve što je u njihovoj moći da Srbi mogu da opstanu, da budu pušteni kućama u najkraćem mogućem roku, a o svemu sam obavestio španskog premijera Pedra Sančeza, inače velikog prijatelja srpskog naroda, razgovarao i sa Šarlom Mišelom i nadam se da će dobro razumeti naše poruke. Pripremao se za sutrašnji nastup u UN imaćemo mnogo bilateralnih sastanaka – rekao je predsednik.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);