29/06/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

„Veliki je blagoslov nalaziti se na ovom svetom mestu“! Premijer Miloš Vučević obišao Hilandar! (FOTO)

"Veliki je blagoslov nalaziti se na ovom svetom mestu"! Premijer Miloš Vučević obišao Hilandar! (FOTO)

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je manasirski kompleks sa bratstvom manastira Hilandar.

 

 

– Sa velikom radošću sam sa kolegama i bratstvom manastira Hilandar obišao manastirski kompleks. Veliki je blagoslov nalaziti se na ovom svetom mestu, koje je temelj i kolevka naše duhovnosti – poručio je premijer Vučević.

Vučevića je u Hilandaru dočekao iguman manastira Metodije.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, inače, učestvovao je na međunarodnoj konferenciji u Atini „Mir i održivi razvoj“ posvećenoj šestoj godini od potpisivanja Prespanskog sporazuma, pa je iskoristio priliku i da poseti Hilandar.

On se tamo sastao i sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

– Možda sam zvučao oštrije, ali kada vidite da postoje dupli standardi prema vašoj državi onda reagujete emotivnije – rekao je premijer Miloš Vučević odgovarajući sinoć na pitanja novinara u Atini.

Vučević je, inače, juče na panelu, u okviru Međunarodne konferencije “Mir i održivi razvoj” ukazao da ne voli da vidi dvostuke standarde koji postoje, i po pitanju saradnje sa Pekingom ili u slučaju pozivanja na poštovanje teritorijalnog integriteta koji je, kako je podsetio učesnike, bitan u slučaju Ukarjine, ali ne i Srbije.

– Odgovorno sam branio Srbiju. Možda sam nekako zvučao oštrije ali kada vidite da postoje dupli standardi prema vašoj državi onda reagujete i malo emotivnije – rekao je Vučević sinoć novinarima koji su primetili oštriju reakciju premijera.

Više o tome pročitajte ovde.

Bonus video