Foto: Promo foto

Pitali smo trenere ekipa sa, uslovno rečeno, „malih terena“ da li su saglasni da fudbaleri u amaterskim ligama mogu na odmor tokom priprema i takmičarske godine dok saigrači konstantno treniraju i igraju mečeve za bodove. Sasvim očekivano, mišljenja su podeljena.

 

Saigrači, bonus odmor tokom prvenstva nekih kolega uglavnom prećutkuju. Ne slažu se sa tom „povlasticom“, ali ne žele da komentarišu plandovanje pojedinaca u timu kad mu vreme nije, jer je to uglavnom „odluka šefa stručnog štaba“.

Jedan od glavnih alibi izgovora da neko ima dodatne slobodne dane tokom sezone jeste novac. Na „zelene novčanice“ niko nije imun, ali.. Svaki fudbaler je u amaterskoj ligi sam pristao da igra za honorarnu zaradu, ili iz čiste ljubavi. Međutim, neki „nabedjeni asovi“ to zaborave i nonšalantno spakuju kofere da „osole“ noge tokom prvenstva pa propuste i treninge i utakmice za bodove.

Da li je po pravilima fair play-a, da li je kolegijalno da se neko „brčka“ na moru, obilazi metropole i rodbinu, edukuje se za bolji posao pa makar bio „zvezda“ tima, dok ostali prvotimci vode bitku za bodove za koju se pripremaju tokom radne nedelje, a vikendom stavljaju u prvi plan, procenite sami.

Ako se mi pitamo, odgovor je – „ne“!