08/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

VAŽNO ZA SVE SRBE! Oglasio se iz Strazbura Miroslav Lajčak sa bitnom informacijom o dijalogu Beograda i Prištine!

LAJČAK U SAVETU EVROPE! Vodio bitne razgovore i o Srbiji! VEOMA BRZO SE OGLASIO!

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da je tokom boravka u Strazburu informisao članice Saveta Evrope i države članice EU o „dinamici dijaloga o normalizaciji odnosa“ između Beograda i Prištine.

Miroslav Lajčak je na Fejsbuku, sumirajući događaje iz prethodne nedelje, naveo da je u Strazbur otputovao iz Firence, na poziv članova Saveta Evrope.

– U ovom prelepom gradu na francusko-nemačkoj granici, imao sam privilegiju da informišem članice Saveta Evrope i zemlje članice EU o trenutnom stanju i dinamici dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije – naveo je Lajčak.

On je dodao da je posetu Strazburu iskoristio kako bi sa brojnim zvaničnicima Saveta Evrope razgovarao o „našim odgovarajućim dosijeima“. Lajčak je naveo i da je prethodno u Firenci učestvovao na radionici za mlade diplomate sa Zapadnog Balkana, koju organizuje Evropski univerzitetski institut u Firenci.

– Bilo je inspirativno uključiti se u živu diskusiju o kreiranju politike EU, politici proširenja koja se razvija i izazovima sa kojima se region danas suočava –  naveo je Lajčak.

Podsećamo, Miroslav Lajčak saopštio je nedavno da je nakon sastanka sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine prethodne nedelje i dalje nejasno kako će odluka CBK uticati na svakodnevni život zajednica koje su pogođene na KiM, te da je spreman da sazove još jedan sastanak na tu temu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.

Pročitajte i…

Tagovi

Miroslav Lajčak
Dijalog Beograda i Prištine
Kosovo