22/09/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

USKORO NA RAČUNE RODITELJA LEŽE 10.000 PO DETETU! Prijave ističu za dva dana, obavezno proverite svoj status!

USKORO NA RAČUNE RODITELJA LEŽE 10.000 PO DETETU! Prijave ističu za dva dana, obavezno proverite svoj status!

Ova podrška je namenjena roditeljima čija deca imaju do 16 godina, a prijava za nju je bila otvorena od 20. avgusta i trajaće još samo dva dana, zaključno sa 20. septembrom.

Isplata ove državne pomoći počinje od 20. septembra i trajaće do 25. septembra. U ovih pet dana, svi prijavljeni roditelji dobiće novac za svako dete do 16. godine. Važno je napomenuti da tačno vreme isplate nije povezano s trenutkom prijave.

Očekuje se da će isplata biti usmerena prema banci u kojoj imate otvoren račun. To znači da bi isplata 21. septembra mogla krenuti prema računima u nekoliko banaka, a drugog dana ka računima u drugim bankama, i tako dalje.

Foto: Shutterstock

 

Pre nego što isplata započne, preporučuje se da proverite status vaše prijave kako biste se uverili da je uspešno podneta. Ovaj postupak možete obaviti u samo tri jednostavna koraka.

Prvo, posetite veb stranicu Uprave za trezor na https://idp.trezor.gov.rs/. Nakon toga, kliknite na opciju „Provera statusa prijave,“ što je prikazano na stranici.

Kada odaberete „Proveru statusa prijave,“ otvoriće vam se novi prozor u koji treba uneti svoje podatke. Prvo unesite svoj matični broj, a zatim i broj lične karte koji ste koristili prilikom registracije. Nakon što unesete ove podatke, dobićete odgovor o tome da li je prijava uspešna ili neuspešna.

Foto: Printscreen/Uprava za trezor

Prijava za 10.000 dinara

Ako se suočite s nekim problemom ili primetite da novac nije uplaćen na vaš račun, takođe možete prijaviti problem na veb stranici Uprave za trezor.

Za one koji još nisu podneli prijavu za državnu pomoć od 10.000 dinara po detetu, postupak je jednostavan. Kada posetite veb stranicu Uprave za trezor, kliknite na polje „Podnošenje prijave.“

Foto: Printscreen/Uprava za trezor

Provera statusa prijave za 10.000 dinara

Za one koji nemaju račun u banci, nakon što odaberu banku na portalu, biće im otvoren namenski račun na koji će država uplatiti novac. Nakon unošenja svih potrebnih podataka, dobićete obaveštenje o uspešnoj prijavi.

Očekuje se da će ova državna pomoć znatno olakšati mnogim porodicama u Srbiji i pružiti im dodatnu podršku u teškim vremenima.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);