09/02/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

UPERILI SU PUŠKU U MENE! Radnik Gazivoda o upadu Kurtijevih terorista ROSU: Pitali su me da li je ovo Kosovo ili Srbija!

UPERILI SU PUŠKU U MENE! Radnik Gazivoda o upadu Kurtijevih terorista ROSU: Pitali su me da li je ovo Kosovo ili Srbija!

Uprkos kiši i snegu koji je počeo da pada Srbi sa Kosova i Metohije su i dalje na barikadama, dodatno revoltirani upadom specijalaca tzv. Kosova u objekat brane na jezeru Gazivode, gde u maltretirali radnika koji meri vodostaj jezera.

Radnik V. K. ispričao je da su ga Kurtijevi specijalci grubim tonom ispitivali ko je i šta radi, i da im je on na pristojan način objasnio da je angažovan na merenju vodostaja jezera. Međutim, specijalci su razvalili jednu kapiju, sa koje su pocepali zastavu Srbije.

Oni su potom razvalili i drugu kapiju, ka selu Štuoce, gde se sinoć čula pucnjava.

– A, onda su me ugledali i potrčali ka meni, valjda me nisu očekivali. Uperili su puške, duge cevi u mene, pitali su me ko sam i šta radim ovde, pokušao sam da im objasnim da sam kao portir zadužen da merim nivo vode. Hteli su da znaju ima li kamera na kućici, rekao sam im da ne znam, nakon čega su me pitali dal je ovo Kosovo ili Srbija. Samo sam im rekao da sam rođen ovde, a onda su uzeli da cepaju srpsku zastavu. Kad su je iscepali vratili su mi je i rekli da sam „voljno“ i da bežim odavde“, rekao je nam je radnik – ispričao je V. K za Kosovo online.

Objekat brane i dalje nije pristupačan.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);