05/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

UMRO SERIJSKI UBICA KOJI SE „HVALIO“ DA JE UBIO 49 ŽENA: Završio u komi nakon napada u zatvoru

UMRO SERIJSKI UBICA KOJI SE "HVALIO" DA JE UBIO 49 ŽENA: Završio u komi nakon napada u zatvoru

Robert Pikton, poznat kao serijski ubica iz Kanade, ostavio je za sobom strašan trag zločina.

Nalazio je žene iz centra Vankuvera i vodio ih na svoju farmu svinja, gde ih je ubijao. Njegova smrt danas donosi neku vrstu završetka ovoj jezivoj priči.

Pikton je nedavno napadnut u zatvoru u Kvebeku i pretrpeo je teške povrede. Iako su ga stavili u indukovanu komu, danas je podlegao povredama, preneo je Tanjug.

Osumnjičen je muškarac star 51 godinu za napad na Piktona, a kazneno-popravna služba Kanade potvrdila je da osoblje zatvora nije bilo uključeno u napad. Napadač je identifikovan, a preduzete su odgovarajuće mere.

Pikton je 2007. godine osuđen na doživotni zatvor nakon što je optužen za ubistva 26 žena. Tokom pretresa njegove farme svinja, pronađeni su ostaci i DNK 33 žene, iako je Pikton tvrdio da je ubio ukupno 49 žena. Smrt Piktona može podići pitanja o pravdi i bezbednosti u zatvorima, ali žrtve i njihove porodice zaslužuju pravdu i poštovanje, bez obzira na okolnosti.

Robert William „Willie“ Pickton rođen je 24. oktobra 1949. godine u Britanskoj Kolumbiji, Kanada, kao najmlađe od šestoro dece. Odrastao je na farmi svinja u Port Coquitlamu, blizu Vankuvera, zajedno sa svojom porodicom. Njegova porodica je bila poznata u tom području, ali su imali problema sa finansijskim poteškoćama.

Pickton nije imao zavidnu školsku karijeru i napustio je školu u sedmom razredu. Kasnije je radio na porodičnoj farmi koja je bila mesto gde su se odvijali njegovi jezivi zločini.

BONUS VIDEO: