09/02/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

UKOLIKO ZABORAVITE OVE DATUME, STIŽE KAMATA! Ovo su svi POREZI koji se plaćaju u DECEMBRU

Plaćanje, Foto: Nemanja Pančić

Prema poreskom kalendaru, danas (12. decembar) je rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec. Takođe, obveznici PDV sistema na obrascu PPPDV podnose poreske prijave i plaćaju PDV za prethodni mesec.

U četvrtak, 15. decembra, poslednji je rok u ovoj godini da preduzetnici podnesu obaveštenja o opredeljenju za isplatu lične zarade u 2023. godini, a svi oni koji se bave samostalnom delatnošću imaju obavezu da plate akontaciju poreza na prihode za prethodni mesec.

Isti datum važi za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere koji bi do tada trebalo da plate doprinose za prethodni mesec.

Novac
Novacfoto: Profimedia

Do 15. decembra je neophodno podneti poresku prijavu i platiti doprinose za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva za prethodni mesec, a poreski obveznici koji plaćaju akontaciju poreza na dobit pravnih lica za prethodni mesec treba da regulišu ovu obavezu.

Ovo je rok i za plaćanje obračunate akcize za period od 16. do kraja prethodnog meseca, kao i za podnošenje prijave o obračunu akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za prethodni mesec i njeno plaćanje.

(INFO / Politika)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1195807’, content_type: ‘product’});