29/11/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

U subotu na Devojačkom bunaru najveći sajam stvaralaštva žena u regionu

U subotu na Devojačkom bunaru najveći  sajam stvaralaštva žena u regionu

Opština Alibunar je domaćin 14. po redu Sajma stvaralštva seoskih žena u Vojvodini. Najbrojnija manifestacija, ovakvog karaktera. u regionu, održaće se u subotu 23. septembra na poznatom izletištu „Devojački bunar“ od 11 do 17 časova.

Više od 200 udruženja žena prezentovaće nasleđe svojih predaka ali i primenu tradicionalnih zanata u savremenim modernim tokovima stvaralaštva.

Manifestacija je izložbeno-takmičarskog karaktera uz bogat prateći kulturno-umetnički program.

Posetioci će imati priliku da kupe proizvode iz domaće radinosti, pre svega rukotvorine, vez, tkanice, suvenire, ali i da probaju tradicionalnu vojvođansku hranu pripremljenu po starinskim receptima.

Foto: Opština Alibunar

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

Biraće se najukusniji i najlepši slatkiš napravljen po tradicionalnoj recepturi. Oni koji to budu želeli moći će da se takmiče u brzom vezu. Tradicionalno biće nagrađen najlepši štand.  Udruženja žena će kroz interaktivnu radionicu -Biti preduzetnica nije lako, marketing ne zna svako, iskazati svoju kreativnost kako da plasiraju proizvod i prodaju ga u zadatom roku.

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini  je promotivna aktivnost Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova koja se održava povodom Međunarodnog dana seoskih žena. Svake godine manifestacija se organizuje u drugom gradu/opštii kako bi se ženama sa sela omogućilo da posete i druge krajeve Vojvodine, steknu nova iskustva i upoznaju se sa primerima dobre prakse drugih organizacija. Manifestacija ima za cilj da promoviše žene iz ruralnih područja Vojvodine, njihovo stvaralaštvo, potencijale i preduzetnički duh, ali i društveni aktivizam kada je u pitanju razvoj i promocija svojih lokalnih zajednica. 

Događaj se održava u organizaciji opštine Alibunar, Turističke organizacije opštine Alibunar, Južnobanatskog upravnog okruga pod pokroviteljstvom Zavoda za ravnopravnost polova.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);