13/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

U SRBIJI DANAS VEOMA TOPLO! RHMZ upalio meteoalarm na teritoriji cele zemlje, EVO kada nas očekuje TOTALNA PROMENA!

INFO

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 14 do 22, najviša od 33 do 37 stepeni Celzijusa.

U Beogradu danas pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 17 do 22, najviša oko 36 stepeni.

Upozorenje RHMZ

Rhmz za danas i sutra izdao je upozorenje na visoke temperature, a na snazi je i hidrološko upozorenje.

– Na Dunavu nizvodno od Slankamena i na Savi narednih dana vodostaji će se kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu). –

Narandžasti meteoalarm

Zbog temperatura koje će prelaziti 35. podeljak na Celzijusovoj skali, na teritoriji cele zemlje je na snazi narandžasti meteoalarm.

– Veoma opasna vremenska situacija, naročito kada traje nekoliko uzastopnih dana. Ugroženi su hronični bolesniki, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate. Ugrožene su i životinje. Veoma povoljni vremenski uslovi za pojavu šumskih ili drugih požara. Nepovoljni uslovi za snabdevanje električnom energijom. Problemi u saobraćaju – navodi se na sajtu RHMZ.

Foto: RHMZ/printscreen

Upaljen narandžasti meteoalarm u Srbiji

 

Vreme narednih dana

U Srbiji u ponedeljak pretežno sunčano i veoma toplo, uz najvišu dnevnu temperaturu u većini mesta od 33 do 37 stepeni.

Od utorka manji pad temperature, a uz promenljivu oblačnost očekuju se lokalni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

BONUS VIDEO