09/02/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

U SPAVAĆOJ SOBI VAM TREBAJU SAMO TRI KOMADA NAMEŠTAJA: Sve drugo je PREVIŠE, a evo zbog čega!

U SPAVAĆOJ SOBI VAM TREBAJU SAMO TRI KOMADA NAMEŠTAJA: Sve drugo je PREVIŠE, a evo zbog čega!

Vaša spavaća soba trebalo bi da bude oaza mira u kojoj se možete odmoriti. Ali ne samo to, to je soba u kojoj provodimo dosta vremena i kada smo budni – opuštamo se uz knjigu, gledamo TV… Trend je da u sobi imate što manje namaštaja, a ako ste neko ko ne raspolaže velikim prostorom onda bi trebalo da izbegavate kupovinu ogromnog kreveta i mnogobrojnih detalja zbog kojih nećete moći da se krećete po sobi, a da nešto ne srušite.

Pored kreveta koji je na prvom mestu, tu su fotelje ili stolice, kao i mala komoda gde možete da odložite svoje detalje. Prema feng šuiju, ako vam je bitno kakvu energiju prostora ima vaša spavaća soba, onda bi krevet trebalo da bude dominantan, odnosno u centru. Krevet bi trebalo da bude smešten dijagonalno od vrata i iza sebe ima noseći zid. On takođe ima i snažno uzglavlje, koje uzemljuje energiju sa obe strane. Takođe, treba ostaviti dovoljno prostora sa obe strane da se može prići krevetu.

Ogledala ne smeju biti postavljena tako da se vidi odraz onoga ko spava. Prema feng šui stručnjacima morate obratiti pažnju i na držanje stvari u paru. To je već simbolično te time naglašavamo svoj odnos sa partnerom. Zato možemo imati dve lampe na primer, ili možete koristiti ukrasne jastuke, ramove..

Kada je reč o umetničkim delima u sobi, morate povesti računa i kako ona deluju na vas. Trebalo bi da birate „pozitivne“ fotografije, odnosno ono što ne budi ništa ružno u vama, ne stavljajte fotografije koje ukazuju na usamljenost, tugu, patnju, onda se nemojte čuditi ako ste u raspoloženju koje nije zavidno. Jer mi smo izborom sopstvenih motiva, kreirali ono što želimo da nas okružuje.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);