10/06/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

U PADU AVIONU U HRVATSKOJ POGINULI SVI PUTNICI! Od letelice ostala samo OLUPINA

U PADU AVIONU U HRVATSKOJ POGINULI SVI PUTNICI! Od letelice ostala samo OLUPINA

Sportski avion, Foto: Beta

U holandskom avionu koji je pao na Maloj Kapeli poginuli su svi putnici, najverovatnije troje, koliko ih je bilo po planu leta, potvrđeno je danas u uviđaju na mestu pada aviona „cirrus 20“ koji sprovodi karlovačka policija i glavni vazduhoplovni istražitelj.

Kako je danas izvestio Državno pravobranilaštvo Hrvatske, „u šumovitom delu Male Kapele na području grada Ogulina traje uviđaj i utvrđivanje svih okolnosti pada aviona ‘cirrus 20′“, preneo je portal Index.hr.

Glavni vazduhoplovni inspektor Danko Petrin je sa mesta nesreće rekao za Hinu da su svi putnici u holandskom avionu poginuli, te da je avion jako oštećena olupina koja je osim mehaničkih oštećenja dodatno uništena i u požaru.

On je dodao da se sada radi uviđaj na terenu, nakon čega će uslediti prikupljanje podataka.

„Treba da dobijemo podatke od kontrole letenja, komunikaciju koju su imali sa pilotom, radarske i druge podatke i onda ćemo dobiti kompletnu sliku i nadamo se, odgovor na pitanje šta i zašto se to dogodilo“, rekao je Petrin.

On je odbacio kao nagađanje tvrdnju da je uzrok pada aviona loše vreme jer se oni „rukovode samo činjenicama, a loši meteorološki uslovi ne znače automatski da su oni uzrok pada aviona“.

Petrin je, takođe, potvrdio da se radi o holandskom avionu u kojem su po planu leta bila tri putnika iz Holandije, a da li je tako i ko su putnici utvrdiće se kroz obdukciju koja treba da pruži odgovore i o identitetu žrtava i o tačnom vremenu i uzroku smrti.

(INFO/ Agencije)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1291417’, content_type: ‘product’});