04/10/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

„U NJIHOVOM ZAHTEVU PIŠE DA BI IZBORI MORALI BITI NAJKASNIJE DO 2. MARTA“: Vučić poručio da će opozicija uskoro dobiti odgovor

"U NJIHOVOM ZAHTEVU PIŠE DA BI IZBORI MORALI BITI NAJKASNIJE DO 2. MARTA": Vučić poručio da će opozicija uskoro dobiti odgovor

„Pročitao sam pismo dela bivšeg režima o izborima“ rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle ceremonije početka radova na izgradnji fabrike austrijske kompanije Palfinger u Nišu.

– Tu piše da bi izbori morali da budu održani najkasnije do 2. marta odnosno da budu raspisani do kraja decembra. Šta su zapravo želeli, to ne znam, očekujem da će uskoro imati i treću promenu. Možda bude i pre, videću. Samo ne znam šta su do sada radili. Donećemo odluku, biće zadovoljni odlukom, ali se plašim da će biti nezadovoljni svojim narodom – rekao je Vučić.

Podsetimo, prema zahtevu opozicije koji je predat predsedniku, postoji velika mogućnost da se „vanredni“ parlamentarni i gradski izbori koje traže opozicionari poklopi sa redovnim terminom izbora koji bi trebali da se održe u martu naredne godine.

Više opozicionih stranaka, među kojima su Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde i Zeleno levi front, zatražili su juče raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);