26/06/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

TUŽILAŠTVO ZA OSUMNJIČENU MAJKU TRAŽI PRITVOR DO 30 DANA: Novi detalji incidenta u OŠ Jovan Dučić

TUŽILAŠTVO ZA OSUMNJIČENU MAJKU TRAŽI PRITVOR DO 30 DANA: Novi detalji incidenta u OŠ Jovan Dučić

Škola/Ilustracija, Foto: Petar Aleksić, Beta Milan Obradović, Ana Paunoković

Majka (32) koja je osumnjičena da je 13. maja ove godine u novobeogradskoj osnovnoj školi „Jovan Dučić“ napala nastavnicu svog sina, vređala je i udarala, saslušana je u subotu u prostorijama tužilaštva, kada je negirala izvršenje krivičnog dela!

– Majka deteta koje pohađa OŠ „Jovan Dučić“ na Novom Beogradu, nezadovoljna ocenom koja je zaključena njenom sinu, čupala je nastavnicu za kosu, oborila je i lupala joj glavu o pod, nakon čega joj je određeno zadržavanje od 48 časova, da bi prilikom saslušanja u tužilaštvu negirala sve – nezvanično saznaje INFO od izvora upoznatog sa slučajem.

Podsećanja radi, majka deteta došla je na otvorena vrata i pitala nastavnicu biologije zašto je njenon sinu zaključena dvojka, a ima prosek za trojku, pritom, nije znala da se sabira i ocena iz prvog polugodišta, nakon čega je nastala prava drama.

Nasilje/Ilustracija
Nasilje/Ilustracijafoto: Milena Đorđević

Kako saznaje INFO, tužilaštvo je nakon saslušanja zatražilo da se osumnjičenoj kojoj se na teret stavljaju krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti, odredi pritvor do 30 dana.

Đukić Dejanović: „Oštrije sankcije“

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je da Ministarstvo pravde radi na promeni zakonika koja podrazumeva da se napad na osobu zaposlenu u obrazovnom sistemu tretira kao napadi na advokate.

Slavica Đukić Dejanović
Slavica Đukić Dejanovićfoto: Beta / Saša Đorđević

– Apsolutno osuđujem rušenje ugleda obrazovnog sistema, digniteta i dostojanstva nastavnika. Moramo oštrije sankcionisati ovakve situacije i više raditi na preventivi – rekla je ministarka i dodala da je razgovar sa napadnutom nastavnicom prilično uznemirio.

(INFO/INFO/Tatjana Vasiljević/Prenela: N.J)