22/09/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

TRAŽE DA SE IVANIŠEVIĆU ODUZME HRVATSKO DRŽAVLJANSTVO! Sramne uvrede Hrvata na račun Novakovog trenera

TRAŽE DA SE IVANIŠEVIĆU ODUZME HRVATSKO DRŽAVLJANSTVO! Sramne uvrede Hrvata na račun Novakovog trenera

Na račun Gorana Ivaniševića, trenera Novaka Đokovića, stigli su uvredljivi komentari u Hrvatskoj.

Nakon što je Đoković osvojio US open, Ivanišević je poručio da nisu svi sa Balkana kao Novak, a na hrvatskom portalu „Index“, pojavio se određeni broj sramnih komentara u kojima se vređa čuveni Hrvat.

– Na tome se ne može raditi, po meni. Rođeni ste takvi, a on je genije – i skoro jedinstven u svetu sporta. Ovo je po meni jedno od najvećih ostvarenja u istoriji sporta – ne samo u tenisu. On je po prirodi pobednik, veliki motivator – i imao je sreće da su ga ka daljem napretku gurali Rafa i Rodžer. Ako mu kažete da je nešto nemoguće – to će ga samo još više podstaći da radi i dokaže vam suprotno. Uvek će tražiti načine da pobedi, da vam pokaže da niste bili u pravu – čak i kada je povređen, iznuren… Ne bih nužno vezao to sa činjenicom da smo svi sa Balkana – jer to ne važi za sve. On je ipak jedinstven, i zato je najbolji – i pitanje je kada će se ponovo roditi neko poput njega u sportu! – rekao je između ostalog Ivanišević.

Foto: Twitter.com/@PKamiondzija

Deluje da se to nije dopalo pojedincima koji su odlučili da ispod Goranove izjave objave sledeće komentare:

– Ivaniševiću oduzeti državljanstvo. Totalno me razočarao! Pa je l’ ti je potrebno da se onako dere na tebe kao na psa…

– Nabavi kičmu prodana dušo. Da smo svi na Balkanu kao tvoj četnik na kojeg d***š bili bi velika Srbija. Seli se preko i ne vraćaj se, Hrvatsku si odavno izdao za lovu.

– Danas je trener ovom velikom teniseru ali pogubljenom u vremenu i prostoru. Kako je on promovisao ovu zemlju devedesetih, tako su i hiljade onih koji su pobegli iz nje radeći i zarađujući u isto vreme dok se ginulo po Hrvatskoj. Koja je razlika između tih pobegulja i dezertera i Ivaniševića sa adresom u Monaku?

– Ivanišević se osušio od jada…

Bilo je i onih koji su odmah stali u odbranu Ivaniševića, a nepotrebno je i pričati da ovakvi komentari zaista nisu potrebni, pogotovo ne na sportskim stranicama…