02/02/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

TRAGIČNA SUDBINA IZETA FIZLINOVIĆA: Zbog njega se i danas svi smejete, a njegov život bio je pakao! (FOTO)

TRAGIČNA SUDBINA IZETA FIZLINOVIĆA: Zbog njega se i danas svi smejete, a njegov život bio je pakao! (FOTO)

Foto: youtube.com/printscreen

Mustafa Nadarević nažalost preminuo je 22. novembra 2020. godine u 77. godini nakon duge i teške bolesti. Iza sebe je ostavio oko 150 pozorišnih uloga, snimio više od 60 filmova, drama i TV serija sa najvećim rediteljima jugoslovenskog filma. Njegov talenat je mnogo puta nagrađen brojnim priznanjima, a nažalost nije dočekao da upozna svoju unuku kojoj su ponosni roditelji dali ime Rumi.

Foto: Printscreen

Mustafa Nadarević – Izet Fazlinović

 

Ipak, koliko god da je uspeha imao u svetu glume, njegov privatni život ostao je obeležen strašnim tragedijama, a sve je počelo sa njegovim roditeljima, Mehmedom i Asjom. Priča Mehmeda i Asje Nadarević nije imala srećan početak, jer su se želji da se venčaju oštro protivili njihovi roditelji. Kada su ipak odlučili da se venčaju, Mehmed se nije pojavio.

Učinilo mu se da je dan pre Asija na korzu pogledala nekog drugog, pa se zbog silne ljubomore prvi i poslednji put napio i nije otišao na venčanje. Međutim, kako je Asja već bila trudna i kako ljubav uvek pobedi, ipak su se venčali i preselili u Novi Grad (Bosanski Novi). Glumac je ime dobio po majčinom ocu, Mustafi Memiću koji je umro 1941. godine.

Foto: Printscreen

Lud zbunjen normalan serija

 

Pet godina kasnije, 1946. godine umro je i Mustafin otac, Mehmed, a njegova majka Asja je sa 22 godine postala udovica i samohrana majka. Zbog teške materijalne situacije poslala je Mustafu na školovanje u Zagreb, a ona je ostala u Novom Gradu tražeći posao. Osam godina je živeo sa bakom i dedom u Zagrebu gde je završio prvi razred osnovne škole.

Pošto je majka uspela da se zaposli, vratio se u Novi Grad gde je završio osnovnu školu. Njegovi baka i deda su iz Zagreba preselili u Rijeku, pa je i Mustafa Gimnaziju završio u tom gradu. S obzirom da je već u detinjstvu pokazao talenat za glumu, Mustafa je iz Rijeke preselio u Zagreb kako bi završio Akademiju dramskih umetosti.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);