18/10/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

TRAGEDIJA! MOMAK PAO SA MOSTA: Snimao se za TikTok, pa izgubio ravnotežu na konstrukciji

TRAGEDIJA! MOMAK PAO SA MOSTA: Snimao se za TikTok, pa izgubio ravnotežu na konstrukciji

U nedelju ujutru, 26-godišnji engleski influenser izgubio je život na mostu u Talaveri de la Reina, pokušavajući da snimi „izazov“ za TikTok. Most, koji se smatra najvišim u Španiji, visok je 192 metra iznad reke Tajo. Nesreća se dogodila kada je mladić izgubio ravnotežu dok se penjao na konstrukciju.

Upozorenje lokalnih vlasti

Grad Talavera de la Reina istakao je da je penjanje na most potpuno zabranjeno, te da su ovo upozorenje ponavljali više puta. Oba mladića su došli u Talaveru sa namerom da se popnu na most i snime sadržaj, ali nisu koristili nikakva zaštitna sredstva ili pojaseve.

Reakcija na nesreću

Vozač koji je prošao pored mesta nesreće prijavio je slučaj, nakon čega su brzo stigli pripadnici policije, vatrogasci i ekipa hitne pomoći. Nažalost, mladiću nije bilo spasa, a drugi mladić koji je bio svedok nesreće bio je u šoku.

Okolnosti nesreće

Istraga će rasvetliti okolnosti nesreće, pri čemu se sumnja da je loše vreme moglo igrati ključnu ulogu, s obzirom na to da je pre tragedije padala jaka kiša, što je površinu učinilo klizavijom. Telo preminulog mladića prevezeno je u mrtvačnicu, a očekuje se da će autopsija doneti dodatne informacije o uzrocima njegove smrti.

Drugi najviši most u Evropi

Most u Castilla-La Mancha, koji je otvoren 2011. godine i ima 152 čelična kabla, smatra se drugim najvišim mostom u Evropi. U poslednjih nekoliko godina, bilo je sličnih incidenata gde su ljudi pokušavali da se popnu na strukturu radi snimanja sadržaja.

Apel lokalnih vlasti

Lokalni zvaničnici su ponovo naglasili značaj poštovanja zabrana i sigurnosnih pravila na mestima sa visokim rizikom, te će odlučiti da li će drugi mladić biti sankcionisan zbog nelegalnog ponašanja.

Bonus video: