18/10/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

TEMPERATURA PADA I NA NULU! Sutra olujni udari vetra u Srbiji, HITNO SE OGLASIO METEOROLOG!

TEMPERATURA PADA I NA NULU! Sutra olujni udari vetra u Srbiji, HITNO SE OGLASIO METEOROLOG!

U većini mesta nastavlјa se period suvog vremena sa hladnim jutrima i dnevnom temperaturom u granicama proseka za drugu polovinu oktobra, najavio je RHMZ.

U košavskom području (Vojvodina, Pomoravlјe i Podunavlјe) do kraja ove sedmice vetrovito uz umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlјu i sa udarima olujne jačine. Košava će biti najjača u subotu, odnosno sutra.

Foto: Tanjug/J. PAP

U Srbiji u subotu jaki udari košave

Temperature padaju i na nulu

Kako je najavio meteorolog Ivan Ristić, sledi nam košavski period, ali i sve niže temperature. Stiže prava jesen, dodaje!

Hladna košava postepeno će se pojačavati od danas i trajaće do kraja nedelje. Najviša temperatura biće od 15 °C do 20 °C, a za vikend uglavnom oko 15 °C. Od ponedeljka dolazi do spajanja azorskog i sibirskog anticiklona, što će doneti mnogo manje vetra i manji porast temperatura – istakao je on, pa dodao:

Foto: Tanjug-s acimovic, K1

Ivan Ristić najavio pravu jesen u našoj zemlji

Tamo gde ne bude magle, maksimalne temperature ponovo će biti oko 20 °C, dok će jutra biti prohladna, sa minimalnom temperaturom od 5 °C do 10 °C. U pojedinim kotlinama i dolinama reka biće maglovito, a najniža temperatura biće blizu 0 °C.

Posle mraza, kiša.

Prema kraju meseca, centar anticiklona pomeraće se na zapad prema Britaniji, a mi ćemo biti pod uticajem sredozemnog ciklona, koji će doneti kišu na Balkanu. Usled prodora hladnijeg vazduha, kiša će na planinama višim od 1500 m preći u sneg. Krajem oktobra i početkom novembra, maksimalne temperature biće uglavnom od 10 °C do 15 °C, a ulazimo polako sve dublje u jesen – naveo je Ristić.

BONUS VIDEO