20/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

„TATA DA VAS ISPRATI, PA ĆE I ON ZA VAMA!“ Danas sahrana stradale dece kod Lazarevca, otac pokidan od tuge sprema se za opelo

"TATA DA VAS ISPRATI, PA ĆE I ON ZA VAMA!" Danas sahrana stradale dece kod Lazarevca, otac pokidan od tuge sprema se za opelo

Brat M.D. (12) i sestra M.D. (14), koji su poginuli zajedno sa taksistom Milanom Lazarevićem u sudaru automobila i voza kod Lazarevca, biće sahranjeni danas, a porodica, rodbina i prijatelji opraštaju se od mališana rečima zbog kojih bi i kamen zaplakao.

Opelo će se obaviti u 13 sati u porodičnoj kući, a sahrana je na groblju u Lukavici

Podsećamo, tragedija kakva se ne pamti zadesila je Lazarevac i mesto Lukavicu kod Loznice. Naime, Milan Lazarević, prevozio je u svom taksi vozilu Milana Dimića i njegovo dvoje dece, kada je prešao preko pruge u momentu kada je voz nailazio i koji ih je nažalost, udario i usmrtio na licu mesta. Poginuli su vozač i dvoje dece, dok je njihov otac Milan, preživeo.

U kući porodice Dimić na kraju mesta Lukavica, ekipa Republike i Srpskog telegrafa zatekla je potpuni muk.

Rodbina i prijatelji, svi odeveni u crninu,u tišini su sedeli u šatoru ispred kuće, a tako su i drugi prilazili da izjave saučešče.

Tetka nastradalih brata i sestre ustala je sa klupe i stala ispred nas rekavši  nam da su nemi od bola.

– Zanemeli smo i od tuge ne možemo da govorimo. Sve je besmisleno što bismo rekli. Da li uopšte taj bol može da shvati onaj ko ga ne oseća – rekla je ona.

Krajnje ljudski, tetka nastradale dece je odgovorila na najteža pitanja u ovom momentu, a to su – ko je kriv i zašto?

– Mi to ne znamo, već samo onaj odozgo zna zašto smo ostali bez dece. Našu decu ne može niko da nam vrati, ko god i šta god da je krivo – istakla je tetka.

Otac mališana, inače, nalazi se na kućnom lečenju i u stanju je velikog bola. Ljudi pričaju da samo govori: „Samo tata da vas sahrani pa će i on za vama„! Svi pričaju da je bio veoma vezan za decu i da se od njih nikad nije odvojao. Da tragedija bude veća, majka dece se u trenutku nesreća nalazila u Italiji u Padovi, gde sa trećim dezetom čeka transplantaciju jetre.

BONUS VIDEO: