23/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

TAČNO U 10 ČASOVA! Predsednik Vučić se sutra obraća naciji

TAČNO U 10 ČASOVA! Predsednik Vučić se sutra obraća naciji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratiće se naciji u subotu, 02. marta, u 10.00 časova, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik će se obratiti iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike, navedeno je u saopštenju.

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je ispred Palate „Srbija“ dočekao predsednika Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu.

Predsednik CAR dočekan je uz najviše državne počasti, crveni tepih, intoniranje himni dve zemlje i počasni stroj Garde.

Nakon dočeka Aleksandar Vučić i Fostena Arkanža Tuaderu su se obratili javnosti.

– Srbija izuzetno ceni prijateljstvo sa Centralnoafričkom Republikom. Za nas su od velikog značaja prijateljstvo sa afričkim zemljama.  Prve sporazume međudržavne smo napravili 1968. i 1972, a danas je vreme da ih obnovimo. Hvala vam što čvrsto poštujete teritorijalni integritet Srbije – rekao je predsednk Vučić na početku obraćanja.

– Srbija će uvek podržavati teritorijalni integritet CAR. Nama je CAR važna jer imamo 70.000 naših vojnika. Mi u Srbiji uskoro ćemo da imamo tri linije do NR Kine, tri linije do SAD, razmišljamo da napravimo brzu liniju do Seula. Govorim samo da biste znali koliko je teško pronaći te velike avione, a da nemaju 4 motora koji troše. Na nama je da nađemo i avione koji će da idu u sabsaharski deo, te ćemo biti neuporedivo bolje povezani sa CAR i drugim prijateljskim afričkim zemljama. Želim vam da se u Srbiji osećate kao kod svoje kuće.Verujem da ne postoji nijedna evropska zemlja koja tako blagonaklono gleda prema afričkim zemljama kao Srbija i ja sam ponosan.

BONUS VIDEO: