16/04/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

Sutra vanredna sednica Vlade: Sprema se akcioni plan za odgovor na pritiske, prisustvuje i Vučić

Sutra vanredna sednica Vlade: Sprema se akcioni plan za odgovor na pritiske, prisustvuje i Vučić

Na ovom zasedanju u najširem formatu, razmatraće se akcioni plan, odnosno odgovor države na izuzetno nepovoljnu političku situaciju, koja je kulminirala poslednjim pritiscima na Beograd kada je reč o Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj, saznaju Novosti. 

Takođe, očekuje se da na dnevnom redu budu i regionalne teme i ekonomski izazovi koji su pred našom zemljom, pišu Novosti.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da se sastao sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom sa kojim je, kako je naveo, imao sadržajan i otvoren razgovor.

„Sadržajan i otvoren razgovor sa ambasadorom Kristoferom Hilom o nastavku dijaloga sa Prištinom, situaciji u regionu, aktuelnim geopolitičkim dešavanjima i bilateralnoj saradnji Srbije i SAD“, napisao je Vučić na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

Dodao je da je na sastanku ponovio doslednu poziciju Srbije „koja nastavlja da ulaže sve napore u cilju nalaženja održivog rešenja za zaštitu srpskog stanovništva na KiM i očuvanje svojih nacionalnih interesa“.

„Potvrdili smo i zajedničku opredeljenost da nastavimo dalje unapređenje srpsko-američkih odnosa“, naveo je Vučić.