17/06/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

SUTRA U BILEĆI! Predsednik Vučić u dvodnevnoj poseti BiH!

SUTRA U BILEĆI! Predsednik Vučić u dvodnevnoj poseti BiH!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sutra ujutru će posetiti opštinu Bileća.

To je potvrdio načelnik ove opštine Veselin Vujović, dodajući da Dodik i Vučić u Bileću dolaze rano ujutru.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Mostar prvim letom “Еr Srbije” na liniji Beograd-Mostar.

Potom je održan sastanak Vučića i predsedavajuće Saveta ministara BiH Borjane Krišto i zamenika predsedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Dragana Čovića.

Predsednik Srbije sutra će u Mostaru prisustvovati 25. Međunarodnom sajmu privrede – Mostar 2024.

Planiran je i dolazak predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića kao i drugih zvaničnika iz regiona.

Podsećamo, Er Srbija od danas je uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, a na prvom letu na ovoj liniji bio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tim letom je Vučić i otišao u zvaničnu posetu BIH.

Za predsednika Srbije na međunarodnom aerodromu u Mostaru pripremljen je svečani doček u čijem odboru je bila i i predsedavajuća Veća ministara BiH, Borjana Krišto.

– Veoma sam srećan i mislim da je ova linija od velikog značaja kako za Mostar i Beograd, BiH i Srbiju, tako i za sve naše narode. Verujem da će ovo biti izuzetna prilika, ne samo za turizam, već i za dodatno povezivanje naših poslovnih zajednica. Mi ćemo, u duhu partnerskih odnosa, nastaviti da razvijamo sveukupnu saradnju. Pozivam građane Srbije da iskoriste priliku i posete kako Istočnu Hercegovinu, tako i da upoznaju zapadni deo Hercegovine – istakao je Vučić.

Bonus video