19/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

STIŽE PLJUSAK, A NA OVIM MESTIMA I SNEG! RHMZ izdao hitno upozorenje

STIŽE PLJUSAK, A NA OVIM MESTIMA I SNEG! RHMZ izdao hitno upozorenje

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je danas izdao najnovije upozorenje vezano za vremenske prilike koje se očekuju večeras. Prema najavi RHMZ-a, u centralnim, jugozapadnim, južnim i istočnim delovima zemlje moguće je da će večeras doći do kratkotrajnih kišnih padavina ili pljuskova. Takođe, na visokim planinama se očekuje i pad snega.

Pored upozorenja za večeras, RHMZ je takođe najavio promenljivu oblačnost u narednim danima. Ovo znači da se očekuju varijacije u vremenskim uslovima širom zemlje, sa mogućim nepredvidivim promenama.

Kratkotrajne kiše, pljuskovi i mogućnost snežnih padavina mogu značajno uticati na saobraćaj i svakodnevne aktivnosti građana. Vozači se pozivaju na opreznu vožnju, posebno u slučaju kišnih padavina, dok se pešacima savetuje da budu oprezni zbog mogućih klizavih površina.

Kako je ranije danas tokom dana najavljeno, u Srbiji u četvrtak i petak u većem delu zemlje nas očekuje suvo i malo toplije vreme, samo u četvrtak na jugu i jugoistoku još ponegde kiša, na planinama sneg.

U subotu novo naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom, koje će se u nedelju izmestiti ka jugu i istoku zemlje, dok se na severu i zapadu očekuje suvo uz postepeno razvedravanje. Početkom sledeće sedmice promenljivo oblačno, u ponedeljak suvo sa sunčanim intervalima, a od utorka mestimično sa kišom.