04/10/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

STEŽE SE OBRUČ OKO RUDARA IZ PODGORICE! Danas rezultati DNK analize i tragova pronađenih u tunelu!

STEŽE SE OBRUČ OKO RUDARA IZ PODGORICE! Danas rezultati DNK analize i tragova pronađenih u tunelu!

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Prema izvorima iz istrage, to će im pomoći da kroz međunarodnu pravnu pomoć potvrde identitet šestorice osumnjičenih za kopanje tunela i pripremu terena, javljaju Vijesti.

Prema izvorima iz istrage, analiza ovih tragova igra ključnu ulogu u nastojanjima da se otkrije identitet osumnjičenih i pruži međunarodna pravna pomoć. Osim toga, policijski inspektori analiziraju stotine sati snimaka sa nadzornih kamera kako bi identifikovali potencijalne saučesnike i susrete povezane sa pripremom ovog drskog poduhvata.

Svakodnevno se izdaju novi nalozi da se uklone snimci sa nadzornih kamera širom Podgorice – rekao je jedan od sagovornika.


>

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Facebook/Vlada Crne Gore

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

FOTO: MONTENEGRO INTERIOR MINISTRY / HANDOUT

Nezvanično, odluka jednog od bliskih saradnika predsednika Višeg suda, D.P., da odbije poligrafsko testiranje tokom saslušanja, skrenula je istragu u novom smeru. Iako poligrafski testovi nisu zakonski obavezni i ne mogu se koristiti kao dokazi na sudu, odbijanje ovog testa izazvalo je sumnju kod istražitelja.

Pored toga, istražitelji se sada fokusiraju na zaposlene u Višem sudu koji su imali pristup depou i mogli biti umešani u krađu. Predsednik Višeg suda, Boris Savić, razgovarao je sa tužiocem o osobama koje su posećivale depo u prethodnim mesecima, ukazujući na bolovanje službenice zadužene za arhivu sudskih spisa i dokaza. Ova informacija izaziva dodatne sumnje i postavlja pitanje ko je imao pristup ključevima za depo.

U međuvremenu, u prostoriji se vrši detaljan inventar dokumenata i materijalnih dokaza kako bi se utvrdilo šta je nestalo. Viši sud u Podgorici, iako pod pritiskom, nije dao jasne odgovore na pitanja o spisku depoa i broju dokumenata koji se tamo čuvaju.

Ovaj slučaj je dodatno zakomplikovan otkrićem da su lopovi koristili podzemni prolaz dug 30 metara kako bi pristupili depou iz stana u ulici Njegoševoj broj 12. Nadležni tvrde da je najmanje šest osoba učestvovalo u ovoj akciji, koja je rezultirala nestankom 19 komada vatrenog oružja iz zgrade suda.

Ostaje da se vidi kako će se ova misteriozna priča dalje razvijati dok istražitelji i pravosudne vlasti nastavljaju sa svojim naporima da razjasne slučaj „mafijaških rudara“ i pronađu odgovorne za nestanak ključnih dokaza.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);