19/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

„ŠTA SVIRAŠ?“ PETAR NA PROTESTIMA PRETUKAO ČOVEKA PA POBEGAO! Novi detalji batinanja na Gazeli!

"ŠTA SVIRAŠ?" PETAR NA PROTESTIMA PRETUKAO ČOVEKA PA POBEGAO! Novi detalji batinanja na Gazeli!

Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sa Petrom Đ. (40) sporazum o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, koje je izvršio 10. avgusta 2024. godine u večernjim časovima na mostu Gazela, gde je u toku bio protest “Rudnika neće biti”.

Prema sporazumu, koji je predat Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljeni je priznao izvršenje krivičnog dela za uslovnu kaznu od osam meseci zatvora sa rokom provere od 3 godine i novčanu kaznu od 10.000 dinara.

Petar Đ. prethodno nije osudjivan krivično. 

Okrivljeni je priznao navode krivične prijave da je 10. avgusta u 21:25 časova na mostu Gazela, gde je u toku bio protest “Rudnika neće biti”, koristio zvučnu sirenu na svom vozilu kada mu se u jednom trenutku obratio vozač iz drugog vozila D.R. rečima “šta sviraš”.

Nakon toga Petar Đ. je svojim vozilom preprečio put, izašao iz vozila i došao do vozila D.R. pa je otvorio vozačeva vrata i D.R. zadao više udaraca rukama i nogama u predelu tela, kada su im pritrčali okupljeni građani u nameri da prekinu dalji fizički kontakt.

Petar Đ. je potom zadao udarac i jednom od građana, pa se vratio do vozila u kojem se nalazio D.R. i zadao mu još udaraca nogom u predelu tela, nakon čega se vratio u svoje vozilo i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ponovo ističe da je nasilje na ulicama glavnog grada nedopustivo i zakonom zabranjeno, te da će svako ko mu pribegne biti procesuiran u skladu sa zakonom

BONUS VIDEO