30/11/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

SRBIJA JE VOJNO NEUTRALNA! Vučević: Vojska Srbije naređenja ne prima ni od koga drugog osim od vrhovnog komandanta! (FOTO)

SRBIJA JE VOJNO NEUTRALNA! Vučević: Vojska Srbije naređenja ne prima ni od koga drugog osim od vrhovnog komandanta! (FOTO)

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je Vojska Srbije uvek profesionalno obavljala svoje zadatke i nikada nije prekoračila svoja ovlašćenja i prava. On je istakao da je Srbija vojno neutralna zemlja i da je to odluka koju poštuju i vojnici i državni vrh.

Današnji sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga bio je prilika da se razgovara o aktuelnoj situaciji u regionu i saradnji između Srbije i NATO-a. Nakon sastanka, ministar odbrane je istakao da je vojska spremna da zaštiti svoju zemlju u slučaju potrebe.

Srbija je članica Partnerstva za mir od 2006. godine i ima konstruktivnu saradnju sa NATO-om u oblasti bezbednosti i odbrane. Ova saradnja je od velikog značaja za stabilnost i mir u regionu.

 

– Naša je stvar gde ćemo da raspoređujemo vojsku. Vojska Srbije naređenja ne prima ni od koga drugog osim od vrhovnog komandanta! Srbija je vojno neutralna! – poručio je danas ministar odbrane Miloš Vučević posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO