21/09/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

SRBIJA DOČEKUJE ORLOVE! Hiljade navijača peva ‘Bože pravde’: Stižu Đoković i košarkaši, i Boriša Simanić uz reprezentaciju!

SRBIJA DOČEKUJE ORLOVE! Hiljade navijača peva 'Bože pravde': Stižu Đoković i košarkaši, i Boriša Simanić uz reprezentaciju!

Košarkaška reprezentacija Srbije završila je Svetsko prvenstvo 2023. na sjajnom, drugom mestu. Orlovima je priređen svečani doček u Beogradu.Ali, ne samo njima, već i za Novaka Đokovića, osvajača Ju-Es opena.

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković

20.17 – Novak Đoković se priključio košarkašima!

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković

19. 50 – Najviači spremno čekaju košarkaše

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković

19.19 – ŠAPIĆ NAJAVIO: Na balkon stiže i Novak Đoković (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić objavio je na svom Instagram nalogu da će se večeras na balkonu Starog dvora, pored srebrnih košarkaša, pojaviti i naš proslavljeni teniser, novi šampion otvorenog prvenstva Amerike, Novak Đoković.

19.05 – Svečani prijem kod predsednika Srbije

Foto: Tanjug/Rade Prelić

– Znao sam da imaju šampionsko srce, da su pobednici i da će vratiti svojoj zemlji ono što im je ona dala. Posebna zahvalnost Boriši Simaniću, našem heroju iz manile. Ako se ne varam Hajrudin Redžović, kada je video šta se dogodilo, rekao je da je spreman da ponudi svoj bubreg – istakao je predsednik te dodao kao je i njemu neizmerno zahvalan.

Uoči dočeka kod Skupštine – mali, ali emotivan doček na aerodromu

Više stotina navijača stiglo je u ponedeljak uveče na aerodrom „Nikola Tesla“ i znatno pre pre očekivanog sletanja aviona Er Srbije „Mihajlo Pupin“. A onda su „orlovi“, posle 9.707 pređenih kilometara tokom 13 sati i 45 minuta leta, stigli sa Filipina u poslednjim trenucima 11. septembra.

Dok su unutar aerodromske zgrade čekali na prtljag, već su mogli da čuju skandiranja okupljenih: „Šampioni! Šampioni“. Ti povici su oslikavali tačno onaj osećaj koji su izabranici selektora Svetislava Pešića i izgradili u čitavoj naciji svojom nestvarnom požrtvovanošću, ali i zajedništvom te, naravno, fantastičnim partijama i pored silnih problema koji su iz zadesili.

Po izlasku „orlova“ iz unutrašnjnosti zgrade ka delu na kome su ih čekali navijači, usledili su gromoglasni pozdravi. Čim su se pojavili naši košarkaši, a predvodio ih je kapiten, Bogdan Bogdanović, skandiralo se i pojedincima i Srbiji, aplaudiralo i fotografisalo, a reprezentativci, iako umorni i od napornog košarkaškog nadmetanja, i od dugog puta, i od vremenske razlike, izlazili su u susret i potisivali autograme okupljenima.

Autor: