13/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

SRBIJA – AUSTRALIJA: „Orlovi“ BEZ KAPITENA na ispitu pred Olimpijske igre

INFO

SRBIJA – AUSTRALIJA

18:00h

PRE UTAKMICE

17:45 – Pešić je odlučio da u sastav danas ne uvrsti kapitena, Bogdana Bogdanovića, kao i Ognjena Dobrića iz preventivnih razloga.

17:00 – Poštovani čitaoci, dobrodošli na LIVE blog pripremnog meča u Abu Dabiju.

UVOD

Košarkaška reprezentacija Srbije ulazi u završnu fazu priprema za Olimpijske igre, a posle uspešnih prijateljskih utakmica protiv Holandije i Francuske, sada ih očekuju dueli protiv Australije i Sjedinjenih Američkih Država.

Foto: www.profimedia.rs

Jokić i Plavšić

„Orlovi“ su nedavno u prijateljskom susretu na krilima Nikole Jokića (20 poena, 12 skokova), Bogdana Bogdanovića (15 poena) i Alekse Avramovića (devet poena i tri asistencije) savladali jednu od najboljih selekcija na planeti, „trikolore“, rezultatom 79:67 i sada ulaze u završnu fazu priprema za predstojeće Olimpijske igre.

Nakon pobede Sjedinjenih Američkih Država nad Australijom, sada je došao red da im naši košarkaši nanesu novi poraz. Meč se igra danas sa početkom od 18 časova, a dobra vest za sve ljubitelje košarke i sporta u našoj zemlji jeste činjenica da će direktan prenos meča biti emitovan na RTS 1.

INFO

Foto: ST/Nemanja Pančić

Svetislav Pešić

– Veoma važno je razumeti da se mi nalazimo u fazi priprema za Olimpijski turnir i da je naša kompletna koncentracija usmerena na to kako pripremiti ekipu za prve tri utakmice koje igramo u Lilu. Igrači su svesni zadataka koji su pred njima u naredne dve utakmice, svesni su da smo došli ovde da napredujemo u svakom smislu, i fizičkom i taktičkom. Obe utakmice gledamo kao deo priprema. Naravno, igrači uvek žele da daju svoj maksimum na zvaničnim utakmicama, a naš je zadatak da se pored toga potrudimo da poboljšamo individualnu formu kod svakog igrača i vidimo na koga to možemo da računamo za Olimpijski turnir – naveo je Pešić pred meč sa Australijom.

Da podsetimo, olimpijski turnir za srpske košarkaše startuje 28. jula kada če u Lilu sa početkom od 17.15 časova odmeriti snagu sa selekcijom SAD-a, a zatim slede dueli protiv Portorika tri dana kasnije u istom terminu, dok grupnu fazu „orlovi“ završavaju 3. avgusta kada će se od 21 čas sastati sa Južnim Sudanom.

 

 

BONUS VIDEO: