18/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

SRBI „PLEŠU“ PO TERENU! Portorikancima ne pomažu ni trojke

INFO

PORTORIKO – SRBIJA 18:33

(12:24)

TOK MEČA

3. minut – Evo sjajnog poteza Micića i poena na ulazu. I još malo Vasine magije i poena posle driblinga, ponovo smo na +15!

2. minut – Ortiz posle druge, odmah pogađa i treću trojku, a Pešić zove tajm-aut. Pravi odgovor posle tajm-auta – trojku pogađa Dobrić nakon skoka u napadu!

1. minut – Milutinov je zatvorio prvu, a sada otvara i drugu četvrtinu poenima, ovog puta sa penala. Ortiz opet precizan za tri.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut – Gudura lepo ide do koša i imaće dva bacanja. ZA KRAJ PRVE ČETVRTINE – LETEĆI MILUTINOV!

9. minut – Nakon dva nekontrolisana napada na obe strane, Jović je dobio loptu u uglu i promašio trojku. Ipak, još veći „erbol“ ispalili su Portorikanci posle toga, a evo konačno i poena! Jokić hvata skok i poentira uz faul!

8. minut – Ne koristi Bogdan prostor koji mu je napravio Jokić, a onda Nikola igra nogom.

7. minut – Evo trojke i Ortiza, „pale se“ i Portorikanci. Jović je fauliran na polaganju i pogodio je jedan od dva penala.

6. minut – EVO JE PRVA BOGDANOVA! ZA TRI! Prvi put imamo dvocifrenu razliku. Hauard pogađa prvu trojku za Portoriko.

 

 

5. minut ALI JOŠ SARADNJE JOKIĆA I PETRUŠEVA ZA LAKE POENE! Šteta, Aleksa je išao kontra nogom na zicer i promašio, ali ostaće lopta za Srbiju posle pometnje na skoku.

4. minut – Evo prvih poena Alvarada posle ofanzivnog skoka, a Aleksa odlično koristi blok Jokića i leti na zicer! E, sada prvi put Petrušev greši – požurio je u kontri i bacio loptu u aut.

3. minut – Kako se dopunjuju Jokić i Petrušev! Sada je Fića popravio Nikolin promašaj. I Petrušev beleži još poena iz kontre! Kako igra na početku!

2. minut – Bogdan je malo požurio u kontri, ali Aleksa je uhvatio skok i izborio faul. E, sada Bogdanović ide pametnije na siguran prodor! Ponovo odlična kontra i još kombinacije Jokić-Petrušev!

1. minut – Kakva asistencija Jokića iz ofanzivnog skoka za Petruševa! Sjajan start. Uzvraća Romero iz odbojke.

 

 

MEČ JE POČEO

Startna petorka Srbije: Petrušev, Vanja, Jokić, Bogdan, Aleksa.

PRE MEČA

Podsetimo, ovako je selektor Pešić najavio duel sa Portorikom, posebno istakavši jednog igrača.

To je ekipa koja je vrlo jaka u tranziciji, napadački orijentisana, tu je sada i ovaj Alvarado. On ima izuzetan status u Nju Orleansu, njihov je najbolji odbrambeni igrač i šuter, neko ko menja ritam. Nije on običan NBA igrač. Portoriko je sačuvao identičnu ekipu od prošle godine, samo su se još pojačali sa njim, kazao je Kari.

UVOD

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od reprezentacije Amerike rezultatom 110:84 u okviru prvog kola Olimpijskih igara u Parizu. „Orlovi“ su fenomenalno ušli u ovaj susret, imali su seriju od 10:2, ali onda su Ameri preokrenuli stvari u svoju korist, pogotovu kada je Kevin Durent stušio na scenu. Danas u 17:15 će naši reprezentativci igrati utakmicu drugog kola protiv reprezentacije Portorika.

Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

 

Važnost ovog duela je izuzetno velika s obzirom na to da je Portoriko poražen od Južnog Sudana u prvom kolu, dok je Amerika bila bolja od Srbije. Pobeda je neophodna da bi obe selekcije zadržale šanse za plasman u narednu fazu takmičenja.

Za Srbiju će ova utakmica biti prilika da podigne samopouzdanje pobedom nad Portorikom i napravi odličnu uvertiru za nastavak turnira. Selektor Svetislav Pešić je spremao ekipu za ovakve ključne momente, a podrška cele Srbije sigurno će biti uz „orlove“.

Srbija i Portoriko su se susreli prethodne godine u dva navrata, pri čemu su „orlovi“ slavili oba puta sa ubedljivim rezultatima od 110:75 i 94:77.

Sve u svemu, očekuje nas izuzetno uzbudljiv meč i nadamo se da će košarkaška reprezentacija Srbije ostvariti pobedu koja će ih lansirati ka daljem uspehu na Olimpijskim igrama, a mi našim „orlovima“ želimo puno sreće danas. Direktan prenos njihovog meča možete pratiti na kanalu RTS 1.

 

 

BONUS VIDEO